• DOLAR 32.2
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2514.423
  • ...
Mevlid Kandili`nde Sakal-ı Şerif`e yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, Osmanlı dönemindeki hac yolculuğunu anlatan "Haremeyn, Hac, Mukaddese Yolculuk" adlı sergide bulunan Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i Mevlid Kandili dolayısıyla büyük bir ilgi gördü.

Gaziantep Sanat Merkezi'ndeki sergilenen Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ine kandil dolayısıyla büyük bir ilgi gösteren ziyaretçiler, adeta izdihama neden oldu. Ziyaret esnasında duygulu anlar yaşanırken, Sakal-ı Şerif'i gören kimi ziyaretçiler gözyaşları eşliğinde dua ederken, kimileri de cep telefonlarının kamerasıyla bunu görüntülediler.

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği günde Sakal-ı Şerif'i görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Sakal-ı Şerif'i görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Ali Kartal, "Cenab-ı Allah tüm Müslümanları Hz. Muhammed'in yolundan ayırmasın. Sakal-ı Şerif'i gördük çok mutlu olduk. İki cihan serverimizin dünyaya geldiği gün Mevlid kandilidir." dedi.

İslam aleminin Mevlid Kandilini kutlayan Kur'an kursu hocası Ayşegül Çetin de öğrencileriyle birlikte kandil dolayısıyla sergiyi ziyaret etmek, Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği günde Sakal-ı Şerif'ini görmek istediklerini belirterek, "Rabbim herkese görmeyi nasip eylesin. Rabbim bütün öğrencilerimle gelip Sakal-ı Şerif'i görmeyi nasip etti. Daha önce Antep'e Sakal-ı Şerif gelmişti. Ama görmek nasip olmadı. İlk defa gördüm ve çok mutlu oldum. Gerçekten çok farklı duygu." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden Kezban Çakır ise yaşadığı manevi havanın kelimelerle anlatılmayacağını belirtirken, Büşra Öztürk ve Hilfa İsabaşı da Sakal-ı Şerif'i görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Öte yandan, Osmanlı döneminde zorlu ve uzun geçen hac yolculuğunun anlatıldığı "Haremeyn" sergisi büyük ilgi görüyor. 13 Kasımda açılan sergiyi şu ana kadar 16 bin kişinin ziyaret ettiği ve yoğun ilgiden 30 Kasım'da sona erecek olan serginin 3 Aralık'a kadar açık kalacağı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir