• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
Sahabe programlarını niçin yapıyoruz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun kasım ayını sahabe ayı olarak ilan etmesi münasebetiyle, Şanlıurfa'da "Hayâ ve İffet Timsali Hz. Osman" temalı Hz. Osman'ı anma ve anlama programı düzenlenecek.

Düzenleyecekleri program hakkında bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, "Peygamber Sevdalıları olarak kasım ayını sahabe ayı olarak ilan ettik. Kasım ayının tamamını sahabeleri anma olarak geçiriyoruz. Bu sene de Türkiye genelinde 'Hayâ ve İffet Timsali Hz. Osman' temasıyla Hz. Osman'ı anma ve anlama etkinliği düzenleniyor. Bizde Şanlıurfa'da Allah nasip ederse 26 Kasım Pazar günü Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda anma ve anlama etkinliği düzenleyeceğiz." dedi.

"Sahabeleri örnek alırsak toplumumuzda büyük bir düzelme olur"

Programa konuşmacı olarak Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın katılacağını ifade eden Göven, "Sahabe programlarını niçin yapıyoruz? Sahabeyi daha iyi anlayabilmemiz ve hayatımıza örnek almamız bu programlar düzenleniyor. Bugün sahabelerin yaşadıkları hayatlarına ve o imanlarına o kadar ihtiyacımız var ki, biz bu sahabeleri örnek alırsak, toplumumuzda büyük bir düzelme olur. Eğer ki toplumumuzun düzelmesini, insanlarımızın ıslah olmasını istiyorsak, peygamberin terbiyesinden geçmiş olan sahabeleri örnek almamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Hz. Osman hayâ ve iffetiyle bütün topluma örnek olmuştur"

Herkesin sahabelerinin hayatlarını kendisine örnek alması gerektiğine vurgulayan Göven, "Biz sahabelerin hayatını kendimize örnek aldığımızda, inanıyoruz ki aile içerisinde, karı-koca arasında, anne-baba arasında kısacası toplumun tamamına huzur yerleşecek. Yani biz sahabeleri örnek alırsak, adaletli, hayâlı,  iffetli ve ilim ile donanmış yöneticilerimiz olacak. Çünkü sahabelerden Hz. Ali için Allah Resulü diyor ki: 'Ben ilimin şehriysem, Ali kapısıdır' nasıl ki ilim bir şehir olarak düşünülürse, Hz. Ali'de onun kapısıdır diyor. Hz. Osman ise hayâ ve iffetiyle bütün topluma örnek olmuştur. Bugün bizlere de örnek olacak birisidir. Bunu baz alarak kasım ayının tamamını sahabe ayı olarak ilan ettik. Bunu yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Göven, düzenleyecekleri programa tüm Şanlıurfa halkının davet ederek sözlerine son verdi. (Hüseyin Sayhar- Mehmet Demir-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir