• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İnsan Oradan Gelmek İstemiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac farizasını yerine getirmek için Diyarbakır'dan kutsal topraklara giden ikinci hac kafilesi, bu ibadeti yerine getirdikten sonra memleketlerine döndü.

Diyarbakır, Mardin ve Siirtli 195 hacının yer aldığı kafile, Diyarbakır Hava Limanı'nda yakınları tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı. Dini vecibelerini yerine getirdikten sonra Türkiye'ye dönen hacılar, uzun süre yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdiler.

Kutsal topraklarda yaşadıkları duyguları anlatan hacılar, duygularının ancak yaşanarak anlaşılabileceğini söylediler.

Mekke ve Medine'de aklına hiçbir şey gelmediğini ve oralarda bütün Müslümanlara dua ettiğini belirten Osman Baysal, "Oraya gitsen genç gideceksin. Şimdiye kadar gitmediğimden dolayı pişman oldum. Gidip o toprakları bir görün, Hz. Peygamber'in kabri, Uhud Dağı, Cebeli Nur Dağı... Sanki farklı bir dünyaya gittik. Ne dünya ne hiçbir şey aklına geliyor. İnsan orada kalmak istiyor. Orada tüm ümmeti Muhammed'e, dünyadaki tüm Müslümanlara, herkese dua etmişiz." dedi.

"Orada yaşadıklarımız anlatılmaz, görmek lazım"

Herkesin kutsal toprakları görmesi gerektiğine değinen Beşir Özturan, şunları söyledi: "Orada yaşadıklarımız anlatılmaz, görmek lazım. Orası çok harikaydı, organize de güzel güzel geçti. Mutluluktan bir şey diyemiyorum. Göremeden olmuyor. Allah herkese tattırsın, yaşamak lazım. Herkese dua ettik."

Duygularını ifade etmekte zorlanan Mehmet Temizyüz, yaşadığı duyguların anlatılamadığı ancak gören birinin bunları bileceğini dile getirdi.

"Bütün Müslümanların oraya gitmesini tavsiye ediyoruz"

Kemal Geçmezsu da hac farizasını yerine getirmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, "Kutsal topraklara gitmek çok güzel bir şeydir. Orada gidip dini görevimizi yaptık, çok memnun kaldık. Bütün Müslümanların oraya gitmesini tavsiye ediyoruz. Kalbi orası için çarpanlara inşallah gitmek nasip olsun. Ben şahsen orayı ikinci bir mahşer olarak görüyorum. Çünkü insan orada siyahı, beyazı, kısası, uzunu, yani her türlü insanı orada görüyor. Çok güzel bir duygu, çok güzel bir şey. Orada bütün Müslümanlara dua ettik." ifadelerini kullandı.

"İnsan oradan gelmek istemiyor"

Kutsal topraklardan daha güzel bir yer görmediğini anlatan Naciye Kaya ise "Valla çok güzeldi. Allah bütün ümmete nasip etsin. İnsan oradan gelmek istemiyor, çok güzel bir yer. Orası Peygamberimizin yeridir, Rabbimizin evidir. Oradan güzel bir yer var mı? Orada Müslümanlara öyle dua ettik ki dilimiz ağzımızda çürüdü. Tüm ümmeti Muhammed'e dua ettik. Allah inşallah herkese nasip etsin." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, Mehmet Çelik - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir