• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Kutlu Doğum Etkinliğinde Mucizevi Hadiseler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Önceki gün Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği mevlit etkinliği alanına ücretsiz sefer yapan minibüs şoförleri, o gün karşılaştıkları olaylar karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler. Vatandaşları ücretsiz etkinlik alanına getirdikleri halde mazotlarında eksilme olmadığını söyleyen şoförler, yaşadıkları karşısında hala şokta olduklarını ifade ettiler.

Gördüklerini kendisine ders ve ihtar olarak değerlendiren Ata Ergin isimli şoför "Ben namazımda niyazımda değilim. Bir sefer olsun Cuma namazına gitmişliğim de yok. Ancak etkinlik günü yaşadığım olağan üstü durumları Allah bana kendime ders çıkarayım diye gösterdi." dedi.

Önce isminin açıklanmasını istemeyen ancak ısrarımız üzerine kabul eden Halim Turizm de çalışan Ata Ergin, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı; "Kutlu doğum etkinliği günü sabah 08.00 da kalkmayı ve mazot almayı düşünüyordum, ancak uyanamadım. Saat 10.00 da arkadaş uyandırdı beni. Alelacele servis aracıma binerek gittim. Mazotum yetmez diye içimde bir endişe vardı ve içimden dedim: "Allah`ım bana yardım et." Her nedense içimde bir ses `sen devam et` dedi. Mazotum olmadığı halde o kadar sefer yaptım ve mazot sıkıntısı çekmedim öyle ki akşam benzin istasyonuna giriş yaptığım gibi aracım stop etti. Bu durum karşısında çok etkilendim. Allah izin verirse bugünden sonra tövbe ederek namazlarıma da başlayacağım. Sadece mazot değil daha başka olağan üstü durumlarla karşılaştım. Örneğin normal olarak teybim çalışmıyordu. Bir kişi o gün ilahi içinde bulunan CD getirip taktı ve çalıştı. Normalde çalışmayan teybimde ilahinin okunduğu CD sesiyle tüylerim diken diken oldu."

Etkinlik günü yaşadığı ilginç olayları anlatan Halim Turizm şoförü Mesut Argun ise ; "Yol o kadar kalabalık olduğu halde hiç sıkıntı yaşamadım. Normal günlerdeki seferlerde çoğu zaman trafikte araçlar korna çalar tepki gösterir ve çok sıkıntı yaşardım. Ama o gün kalabalık ve yoğun olduğu halde en ufak bir zorluk yaşamadık." Şeklinde konuştu.

Mevlit etkinliği günü servis aracının mazotunun hiç eksilmediğini de söyleyen Argun, "Şaşılacak şey mazot ibresi gün boyu yerinden oynamadı. Ben ilk defa öyle bir şey gördüm. Normalinde 45 lt 350 km gidiyoruz. O gün rahatlıkla 250 km sefer yaptık, ancak birazda olsun servis aracının mazotu eksilmedi. Bu durum karşısında şok oldum." dedi.

Etkinlik gününden iki gün önce aracına mazot doldurduğunu söyleyen Ayetullah Ak; Normal olarak üç günde bir 45 LT mazot dolduruyorum. Pazar günü mevlit alanına vatandaşları götürmek için 18 sefer yaptım. Hesabıma göre Pazar günü yaptığım seferle toplamında normalde 80 lt mazot kullanmam gerekirken sanki etkinlik gününde hiç sefer yapmamışım gibi yine 45 LT mazot harcaması yaptım. Bu durum karşısında bende arkadaşlarım gibi gerçekten çok şaşırdım. Allah`a hamd olsun ki bu mucizeyi bizlere gösterdi." İfadelerini.

Halim Turizm minibüs şoförlerinden Mehmet Gülsever; "O gün mevlit alanına yaptığım seferler haricinde Tüpraş ve daha başka seferleri de yaptım. Allah`ın takdiri mazotun hiç eksilmediğini gördüm. Ben ve arkadaşlarım şoktayız. Daha başka arkadaşlarda bu durumu yaşadı.

Mobil hattında çalışan Şehmus Ak, "O gün mevlit etkinliği alanına 9 sefer yaptım. Normalde 9 seferde 110 TL mazot harcaması yapılıyor. Kendi seferlerimle birlikte toplam 23 sefer yaptım. Yaklaşık 250 TL mazot harcaması yapmam gerekirken ben 110 TL mazot harcaması yaptım." İfadelerini kullandı.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 


Bu haberler de ilginizi çekebilir