• DOLAR 32.228
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2458.14
  • ...
"Siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Pendik Kurtköy'de Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yollarının açılış törenine katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Başbakan Yıldırım, şu ana kadar 20 bin kilometre yol yaptıklarını ve yolların insanlara hizmet için olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir yolcuyu da incitir. FETÖ'cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları, milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür gaflet. Türkiye'ye iktidarları döneminde bir çivi çakmamış, bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Ana muhalefet partisi genel başkanı yürüyüş yapıyor. 19 gündür yürüyor. Aslında bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu. O da nedir? Yaptığımız yolların kalitesini öğrenme fırsatı oldu. Başka türlü anlayamazdı. Biraz zahmetli bir iş oldu ama benim ona tavsiyem, şöyle İzmit'ten bu tarafa gelirken Kurtköy sapağından bir Yavuz Sultan Selim Yolu'na da gir bakalım, orayı da bir gör, 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş. Eğer yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir, meclistir, mahkemelerdir." dedi.

"Mahkemelerde birer tiyatro oynanıyor adeta"

Bugünlerde FETÖ'den yakalananların davalarının görüldüğünü hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Mahkemelerde birer tiyatro oynanıyor adeta. Sanki bunlar hiç bu işi yapmamış, ne görmüşler ne içinde olmuşlar ne de böyle bir iş işlemişler. Bütün bunların akıl hocaları, terörist başı, 'Önce reddedeceksiniz, sonra tevil edeceksiniz, daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz. Türk mahkemelerinden siz bir şey beklemeyin, yabancı ülkelerin mahkemeleri size yardım edecek, sizi kurtaracak.' diye onları motive ediyor. Gazilerimizden, şehit yakınlarımızdan ve milletimizden şunu istiyorum: Türkiye, bir hukuk devleti. Bu yargılamalar yapılacak ama şunu bilmemiz lazım. Ne kadar ağır suç işlerse işlesin, savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine giderken, 'Bize savunma hakkı verilmedi.' diyemeyecekler. Onun için söyleyecekleri, söylemeyecekleri ne varsa sabredeceğiz ve ondan sonra hukuk içerisinde, adalet içerisinde hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Orada tiyatro yapmaları, onların ceza almasına asla mani olmayacak."

Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının açılış kurdelesini kesti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir