• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Bozulan yoldan kalkan tozlar tarım ürünlerine zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün merkez İncesu (Deranazik) köyünde çiftçiler, ektikleri birçok ürünün, tarlalarının yanı başından geçen yolun bozulmasıyla oluşan tozlardan olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Köyde çiftçilik yapan Abdullah Tekin, ektikleri çilek, salatalık, biber, patlıcan ve domates gibi ürünlerin tozlardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Tekin, "Tarlamızın hemen yanında geçen yolun bozulması nedeniyle buradan geçen araçlardan dolayı oluşan tozdan ürünlerimiz büyük zarar görüyor. Bu yol normalde asfaltlı ama buradan baraj inşaatında çalışan ağır tonajlı araçlar geçtiği için yol bozuldu. Yoldan kalkan tüm tozlar ektiğim tarlaya zarar veriyor." dedi.

Yoldan geçen araçların hızını azaltmak için birkaç tane kasis yaptığını dile getiren Tekin, şunları söyledi: "Her gün buradan onlarca araç geçiyor. Bazı araçlar 4'üncü vites ile geçiyor. Araç hızlarını kesmek için bir-iki kasis yaptım. Bu yol yapımından İl Özel İdaresi sorumlu. Söylüyoruz, gelip yapmıyorlar. Yoğunluğumdan dolayı bu yolla fazla ilgilenemiyorum. Burada ektiğim ürünlerin geneli tarım desteklidir. Yol nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu yolun bir an önce asfaltlanması için İl Özel İdaresinden ricada bulunuyorum. Tozların kalkmaması için kendi imkânlarımla suluyorum. Bu yolu kapatamıyoruz, herkes tarafından kullanılıyor."

İlkbaharda yağmur sularının geçebileceği bir yer olmadığı için tarlalarının su baskınlarına uğradığını sözlerine ekleyen Tekin, "Yolun altında bulunan su tahliyesini sağlayan borunun kırılması nedeniyle yol üstünde biriken sudan dolayı tarlalarım su baskınına uğradı ve zarar gördü. Bu bozulan yolun ve su tahliyesinin yapılmasını İl Özel İdaresinden istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir