• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
"Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu`nun birinci etabı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Mardin`de yapıldı.

Yarışmaya 5 ülkeden 160 sporcu katıldı. Bisiklet Turu`nun ikinci etabı yarın Batman`da, üçüncü etabı ise Perşembe günü Diyarbakır`da düzenlenecek.

Makedonya`dan katılan sporculardan Levent Rıfat, “Makedonya Bisiklet Takımı olarak yarışma için geldik. Mardin`e ilk defa geliyorum. Geç saatte geldiğimiz için pek gezemedik ama görünüşe bakılırsa çok güzel bir şehir.” dedi.

“Mardin`deki bu kültürle beraber yarışmak güzel olacak”

Yarışmaya Kocaeli`nden katılan ve Mardin`in medeniyetiyle yarışmanın güzel olduğunu söyleyen Mustafa Köklü, şunları söyledi: “İlk defa yapılan bir organizasyon. Burada bu kültürlerle beraber yarışmak güzel olacak. İlk deneyimiz olacak umarım güzel geçer. İnşallah mutlu bir sonuçla ayrılırız.”

“4 kategoride toplam 160 sporcumuz var”

Yarışmanın 3 gün süreceğini kaydeden Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu Koordinatörü Mehmet Zeki Kutlu, yarışmanın 3 etapta ve 3 gün süreceğini söyledi. Kutlu, “İlk etabımızı Mardin`de yapıyoruz. Yaklaşık 35 kilometrelik bir parkurda tur esasına dayalı bir yarış olacak. Yarın Batman`da, Perşembe günü de Diyarbakır`da bu yarışmalarımızı yapacağız. Elit erkekler, genç erkekler, yıldız erkekler ve master erkekler olmak üzere 4 kategoride toplam 160 sporcumuz var.” dedi.

“Türkiye`de ayak basılmadık bir yer kalmayacak”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bayram Akgül da şunları söyledi: “Bu bölge medeniyetlerin merkezi olduğundan yarışmamızın adını özellikle Medeniyetler Turu yaptık. Federasyon olarak göreve geldiğimizde bir hedefimiz vardı, Türkiye`de ayak basılmadık bir yer kalmayacak. Bu felsefemize buradan başlamak istedik. Bildiğiniz gibi 6 ay önce terör olaylarından dolayı değil bisiklet yarışı yapmak, dolaşmak bile mümkün değildi. Bu huzur ortamını hem Türkiye`ye hem de dünyaya duyurmaktı. Şu an burada 5 ülkeden yabancı sporcularımız var. Bu sporcular kendi ülkelerine gidip buralarda güzel yarışlar organize edildiğini insanlara kanıtlamış ve göstermiş olacağız.” (M. Salih Keskin, Mahsum Tunç – İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir