• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Adıyaman`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman`da ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed` temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Sadık Çoban Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Peygamber Sevdalıları İlahi Grubu`nun seslendirdiği Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Selamlama konuşması yapan Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, Uhud savaşı esnasında parçalanıp birbirinden kopan Müslümanlar nasıl ki peygamberin seslenmesiyle tekrar bir araya gelerek toparlandılarsa, bu gün de parçalanan, kanı akıtılan Müslümanların, yine peygamberin şemsiyesi altında birleşip bir araya geleceklerine inandıklarını söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci İsmail Çevik, son zamanlarda mevlit etkinlikleri üzerinden çıkarılan tartışmalara değinerek: "Son günlerde meydana getirilen  ‘Mevlidi Şerif`i miladi takvime göre mi kutlayalım yoksa hicri takvime göre m kutlayalım`  tartışmalarına Diyanet İşleri Başkanı, son noktayı koydu. O`nun dediği gibi; bütün aylar, haftalar, günler Resulullah`a feda olsun.  Bizler hak ve adalet peygamberini tanımak için gerekirse 7/24 yirmi dört etkinlik yapacağız. Çocuklarımıza komşularımıza ve bütün akrabalarımıza anlatacağız, bütün insanlara anlatacağız. Çünkü biz hak ve adalet güneşini terk ettiğimiz için maalesef bu gün bireysel olarak, ailevi olarak, toplumsal olarak ve devletler bazında insanların, insanlığın ve Müslümanların düştüğü durum hepimizin gözleri önündedir." şeklinde konuştu.

Peygamberin yüz bin kişiyle dünyanın kaderini değiştirdiğini ifade eden Çevik, "Hak ve adalet güneşi Hz. Muhammed, Veda Hutbesinde yüz bin sahabeye konuştu ama bu gün Mekke ve Medine`de on bin sahabe mezarı ya vardır ya yoktur. Nereye gittiler bu sahabeler? Bu sahabeler bizim imanımızı kurtarmak, hak ve adalet güneşini bizlere tanıtmak için dünyanın dört bir yanına dağıldılar. Bakın bu gün sadece Türkiye`de yüz kırk bin diyanet görevlisi var. Yine Diyanet İşleri Başkanının itirafıyla Hz. Muhammed ( sav) yüz bin insan ile dünyanın kaderini değiştirdi. Bu gün biz yüz kırk bin insan ile bir devletin kaderini değiştiremiyoruz. Sıkıntı nerede değerli kardeşlerim? Bizler bu sıkıntıyı çözmedikçe gerçekten bu hak ve adalet güneşini hakkıyla tanımış olmayacağız." dedi.

Çevik, “Eğer Allah`ın sizden razı olmasını istiyorsanız, eğer kıyamet günü Allah`ın karşısına ak yüzle çıkmak istiyorsanız, eğer cennete gitmek istiyorsanız vallahi en güzel örnek Hz Muhammed(sav)`dir.  Bireysel, ailevi, toplumsal ve devlet bazında izzet şeref istiyorsak Hz. Muhammed (sav)`e sarılacağız." diye konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (Ferit Gölgül, Aydın Evren, Mehmet Eren- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir