• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Geçitaltı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Kozluk İlim-Der tarafından Geçitaltı (Goğ) köyünde sağanak yağış altında "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, sağanağa rağmen köylüler katılım gösterdiler.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan'ın yaptığı etkinlik Furkan Doyar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra etkinlik İsmail Tufan'ın okuduğu mevlidi şerif ile devam etti.

Kutlu Doğum etkinliğinde katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Emrullah Uysal, Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl ayrı bir tema işleyerek Hz. Muhammed'i anmaya, anlamaya, yaşama ve yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Hz. Peygamber'in hak ve adalet yönüne vurgu yapan Uysal, "Hak ve adaleti anlayabilmemiz için Peygamberimizin peygamber olarak gönderildiği döneme gitmemiz lazım. Allah, Peygamber Efendimizi mükemmel bir şekilde donatmıştır. İslam dinini bütün kavimlere, asırlara, milletlere ve toplumlara göndermek üzere Allah onu donatmıştır. Hz. Muhammed diğer peygamberlerden farklıdır. Peygamber Efendimizin mücadelesi apayrı bir mücadeledir. Onun mücadelesi dünya var oldukça insanların huzuru, mutluluğu, saadetidir. Allah, nübüvvetten önce Hz. Muhammed'i peygamberliğe hazırladı. Allah Teâlâ öyle kalifiye, öyle mükemmel ve kusursuz bir eleman gönderiyor ki dünya var oldukça insanlar o elemana doymayacak. İnsanlar sürekli ona muhtaç olacak. Onsuz hayatın hayat olmadığını insanlar kavrayacak ve bilecek." dedi.

İnsanların yegâne kurtuluşunun hak ve adalet rehberi Hz. Muhammed'i takipte olduğunu vurgulayan Uysal, "Allah Resulü bu adaleti dünyaya yaydı. Ne zaman ki Müslümanlar bu adalete ve Kur'an'a sarıldılar, Allah'ın şeriatını tuttuysalar Müslümanların evlerinde, memleketlerinde, köylerinde ve İslam âlemi içerisinde huzur yayıldı. Ne zaman ki terk ettiler huzursuzluk, mutsuzluk, savaş, kan, gözyaşı, muhacerat yaşandı. Bu münasebetle Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl Kutlu Doğum kutlamasının sebebi budur. Müslümanlar! Bir araya gelin, güçlenin, kuvvetiniz olsun. Allah Resulünün etrafında bir araya gelin, kenetleşin ki Allah dünyada size izzet, şeref versin, ahirette de cennetini nasip etsin. Allah Resulü dünya ve ahiret saadetini vadetmiştir. Fakat despotlar, zalimler, kâfirler ise bize dünyada yıkım, ahirette ise hüsran vadetmektedirler." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlik, yapılan duayla son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir