• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Toplumun selamet ve saadeti adaletle yerine gelir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen (Hêşerî)  Mahallesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Hidayet Çapar`ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Molla Mehmet Turhan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin-Şırnak Koordinatörü Nureddin Geşgin, bir selamlama konuşması yaptı.

Selamlama konuşmasının ardından sahneye çıkan Mustafa Altıntop, Mehmet Sıddık Aydın ile Kızıltepe kız çocuk ilahi grubu ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Daha sonra Mehmet Sıddık Aydın ile Muhammed Aydın tarafından Mewlid-i Şerif okundu.

“Peygamber efendimizin hayatını çok iyi anlayıp çocuklarımıza anlatmalıyız”

Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden Molla Fesih Memiş, huzur ve selametin Hz Muhammed'i hakkıyla tanımaktan geçtiğini söyledi.

Memiş, "Allah Resulü evinde çocuklarına, eşlerine karşı çok merhametli ve adaletliydi. Bizler Peygamber Efendimizin hayatını çok iyi anlayıp çocuklarımıza anlatmalıyız. Bizler Peygamber Efendimizin hayatını, yaşantısını kendimize örnek almayıp çocuklarımıza anlatmasak çocuklarımız, gençlerimiz batıl liderleri örnek alıp arkalarından gidecek. Bundan dolayı Bizler Peygamberimizi tam anlamıyla anlamak, hayatını öğrenmek ve yaşantımızı da onun yaşantısına göre tanzim etmeliyiz. Eğer huzur ve selamet istiyorsak Peygamber efendimizi hakkıyla tanıyıp çocuklarımıza tanıtmalı ve hayatını çocuklarımıza öğretmeliyiz.” dedi.

“Toplumun huzur, selamet ve saadeti adaletle yerine gelir”

Toplumun huzur ve selameti adaletin hâkim olmasıyla olabileceğinin altını çizen Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“İslam dini ve İslam Peygamberi Muhammed Mustafa (sav) adalete, insan hakları ve hukuklarının gözetmesine çok ehemmiyet vermişler. Allah kadirdir umut vardır bizim günahlarımızı bağışlayabilir ama bir insanın hukuku bize geçmişse Allah bunu affetmez. Peygamber Efendimiz adaleti kendine ahlak edinmişti. Hayatının tamamında adalet ve hakkın hâkim olması için mücadele etti ve hayatını bu şekilde sürdürdü. Adalet hem toplumsal hem de bireysel yönde İslam ahlakı açısından çok önemlidir. Çünkü toplumun huzur, selamet ve saadeti adaletle yerine gelir. Hak ve adalet hâkim olduğu zaman herkes bulunduğu toplumda rahatlık, selamet ve emniyette olacak. Adalet ve hak ortadan kalkar ve hâkim olmasa toplumda huzursuzluk hâkim olur selamet ve emniyet ortadan kalkacak.”

“Miras erkek çocuklar arasında paylaşılıyor ama kızlar mirastan mahrum ediliyor”

Kızların mirastan mahrum edilmesinin adaletle bağdaşmadığına vurgu yapan Memiş, “Allah Resulü tüm insanlar arasında ister Müslüman ister gayri müslüm olsun herkese adaletle davranırdı. Madem Allah Resulü her yönüyle bizlere örnek ve modeldir. Hak ve adalet yönüyle de onu kendimize örnek almalıyız. Toplumumuzda biri öldüğünde mirası erkek çocuklar arasında paylaşılıyor kızlar ise mirastan mahrum ediliyor. Bu toplumumuzun her kesiminde adet haline gelmiş kızlara pay verilmiyor bu haksızlık, adaletsizliktir. Allah-u Teâla bunun hesabını bizden soracaktır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın  ardından tekrar sahne alan sanatçılar; Mustafa Altıntop, Mehmet Sıddık Aydın, Muhammed Aydın, Yılmaz Budak ile Kızıltepe kız çocuk ilahi grubu seslendirdikleri birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcıları coşturdu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı salavat kampanyasında Dikmen'de okunan Salavat, Kelime-i Tevhid, İhlas suresi, Fatiha suresi, Yasin-i Şerif, Rahman Suresi, Hatim, Cevşen-ül Kebirin sayıları açıklandı.

Dikmen`de; bir milyon 200 bin Kelime-i Tevhid, 953 bin salavat, 70 bin İhlas suresi, 20 bin Fatiha Suresi, bin 232 Yasin-i Şerif, 20 Rahman Suresi, 10 Hatim, 3 Cevşen-ül Kebir okundu.

Program Molla Abidin Er`in yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir