• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Adana MEKTEB DER Şehadet Gecesi Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Okul öğrencileriyle gençlere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler sürdüren Adana Mekteb Eğitim Kültür Derneği (MEKTEB DER), şehadet ayı münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. MEKTEB DER merkez binasında gerçekleşen etkinlik 19.00`da Kuran tilavetiyle başladı.
 
Genç öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe,Mekteb Der ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam edildi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Emre Hoca, şehadet ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Şubat ayının şehadet ayı olarak anılmasının, bu ayda birçok İslam önderinin şehadeti sebebiyle olduğunu ifade eden Emre; "Bu gece burada şehitlerimize bir vefa borcu olarak toplandık ve şehadetin önemi hakkında konuşacağız. Yakın tarihimizde bu ay içerisinde öne çıkmış bazı şehidlerinmiz var. Bunlarda bir tanesi Menemen hadisesi bahane edilerek gözaltına alınan cezaevinde bir şekilde şehid edilen Erbilli Şeyh Esat Efendi, Allah`uTeâla ruhunu şad etsin, şehadetini kabul etsin. Bir diğeri yazmış olduğu bir risaleden dolayı ki bu risaleyi şabka kanunundan iki sene önce yazılmış bir esredir. Yapılan devrim neticesinde bu risale bahane edilerek darağacında şehid edilen İskilifli Atıf Hoca, yine Şubat ayında şehidler kervanına katılmıştır. Yine Türkiye`de Metin Yüksel bir şubat ayında Cuma namazı çıkışında faşistler tarafından şehid edilmiştir. Doğu da da Molla Zeki, buna benzer bir şekilde ırkçı ve faşizmin Kürt versiyonu olan müğrdet örgüt tarafından bu ayda şehit edilmiştir. Allah tüm şehidlerimizden razı olsun "dedi.
 
Daha sonra diğer ülkelerde şubat ayı içerisinde şehid olan islam önderlerinden bahseden Emre; "Tüm dünyadaki İslami hareketlere yol gösteren bir hareketin lideri olan İmam Hasan El Bennasokak ortasında bu ayda vurularak şehid edilmiştir. ABD`de iken hidayet bulan Malkom X, yine bu ayda şehadet şerbetini içmiştir. Lübnan`da Abbas Musavi eşi ve oğlu ile beraber şehadet programından dönerken Siyonist füzesi ile vurularak yine bu ay şehid edilmiştir."dedi.
 
Şehadet kelimesinin manası ve Allah yolunda katledenlerin mertebelerini anlatan Emre, günümüzde şehid kelimesinin içinin boşaltılmaya çalışıldığını ve her önüne gelene bu sıfat kullanıldığını belirtti.Gerçek şehidin Allah yolunda çarpışırken can verenler olduğunun altını çizen Emre, bunun tüm Müslümanlar tarafından istenmesi gereken bir makam olduğunu ifade etti.
 
Yapılan konuşmanın ardından şehidlerle alakalı bir sinevizyon sunumu ve kapanış duası yapıldı. Program, misafirlere yapılan ikramla son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33721.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33720.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33719.jpg


(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir