• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
"Müslümanlar insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu yıl "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında gerçekleştirecekleri etkinlikleri açıklamak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası için bu yılki ana temayı "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlediğini belirten Çelik, okul, cezaevi ve farklı alanlarda düzenleyecekleri programlar hakkında bilgi verdi.

Çelik, "Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister. Modern zamanlarda birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir. Böylesi ortamlarda ilkesizliğin benimsenmesi, değer ve duyguların istismar edilmesi de kaçınılmazdır." dedi.

"Hz. Peygamber güvenilir bir insan modelidir"

İslam dininin güven toplumunu inşa etmeye çalıştığını dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz iman ile eman, mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resulü güvenilir olmayı, güven aşılamayı ve güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce de Muhammed'ül-Emîn olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadele içerisine girişenler dahi onun bu dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir."

"Müslümanlar insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişler"

Hz. Muhammed'in Mekke'de temelini attığı güven toplumunu Medine'de tesis ettiğini belirten Çelik, "Birbirleriyle savaşmaktan yılmayan ve gözünü kırpmadan birbirlerinin canına kıyanlardan oluşan güvenden yoksun bir toplumu, birbirlerinin saygınlığını kendi saygınlığı, birbirlerinin yaşama hakkını kendi yaşama hakkı gören örnek bir toplum haline getirmiştir. Medine'yi bilgi, hikmet, adalet, güven ve kardeşlik yurduna dönüştürmüştür. Peygamber Efendimizin Medine'de inşa ettiği örnek toplum modeli sadece Müslümanlar için değil aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olmuştur. Tarih boyunca Müslümanlar sadece kendi yurtlarında barış ve sükûneti sağlamakla kalmamış, aynı zamanda yeryüzünü selam ve eman yurdu hâline getirmek üzere beldeleri, kıtaları ve denizleri aşmışlar, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası'nın İslâm dünyasının her beldesinde akan kanın durmasına, insanlığın huzurunu tehdit eden her türlü şiddetin ortadan kalkmasına ve yeniden insanlar arasında güven toplumunun tesis edilmesine vesile olmasını temenni eden Çelik, düzenleyecekleri programlara Gaziantep halkını davet etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir