• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Ağrı Endüstri Meslek Lisesi`nde Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı Endüstri Meslek Lisesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı program düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğü temsilcilerinden Arif Yılmaz, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan mevlidin ardından Grup Vahdet sanatçılarının söylediği ilahiler ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Safi Karaoğlan, Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinden önce hak, adalet ve dürüstlük gibi kavramların unutulduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in "Müslüman, elinden ve dilinden başkasının emin olduğu kimsedir" hadisini hatırlatan Karaoğlan, "Özü ve sözü bir olan Peygamberimiz kendisi için istediğini ümmeti içinde istemiştir. Bu gün burada bu güzel ortamda bizi bir araya getiren neden kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. 20, yüzyıl insanı maddi olarak ruhunun paslanmış ve çürümüş halidir. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bu gün artık ruhlar bir şey bekliyor: maneviyata aç gönüllerimiz her şeyin madde olmadığını anlatıyor bize." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğünden Arif Yılmaz kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Yılmaz`ın ardından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, geçmişte okul bahçelerinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin bazı kesimleri rahatsız ettiğine işaret etti.

Gemici, "Bundan on sene önce Denizli`nin bir kasabasında bir ilköğretim okulunda, o okulun salonunda Peygamber Efendimizi  anma programı düzenlenmişti. O programdan sonra Türkiye`de yer yerinden oynadı. 'Bir okulun salonunda nasıl böyle bir program düzenlenir. İrtica hortladı, şu oldu bu oldu!' diye. Bir ton yaygara koparmışlardı. Ama Allah`a şükürler olsun ki o günlerden bu günlere geldik. Okulumuzun bahçesinde yetkililerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile beraber iki cihan serveri sevgili Peygamber Efendimizi anıyoruz ve anlatıyoruz. O günlerden bu günlere geldik. Çok şükretmek lazım ve kıymetini bilmek lazım." dedi.

Hz. Muhammed'in çokça anılıp anlatıldığını ancak gereği kadar anlaşılmadığına dikkat çeken Gemici, "Eğer anlasaydık İslam dünyasında bu buhranlar olmazdı. İslam dünyası başkalarının tahakkümü altında, küresel güçlerin tahakkümü altında olmazdı. Peygamber Efendimizi iyi tanımamız lazım, iyi anlamamız lazım. Bir kere o nasıl bir Müslüman istiyor, nasıl bir ümmet istiyor onu bilmemiz lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Platformu tiyatro ekibi asrısaadetten bir sahne gösterime sundu. Program, katılımcıları sunulan ikram ile son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir