• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Diyarbakırlılar referandum kararını İLKHA`ya anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili kampanyalar devam ederken, anayasa değişikliği teklifi ile ilgili yapılacak halkoylaması hakkında Diyarbakırlılar kararını İLKHA mikrofonuna anlattılar.

İki gün sonra yapılacak olan halkoylamasıyla ilgili Sur ve Yenişehir ilçelerinde referandumla ilgili kararlarını paylaşan Diyarbakırlılar, referandumun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Yapılan röportajlarda ‘Neden evet? Neden hayır?` soruları sorulan vatandaşların bir kısmının kararının ‘Evet` olduğunu bazılarının ise ‘Hayır` ve kararsız olduklarını ifade ettiler.  

‘Hayır` diyenlerin yürütmenin güçlenmesinden yakındığı görülürken ‘Evet` diyenlerin ise daha güzel ve huzurlu bir Türkiye arzuladıkları gözlemlendi.

Halkoylamasıyla ilgili kararını paylaşan Songül Yürük, "Bu kadar güzelliğe karşı evet demeyelim mi? Onun için kararımız evet" dedi.  

Sebahat Esen de "Oyumuz, halkımız için hayır." diye konuştu.

Abdullah Bayram kararsız olduğunu dile getirirken, Meryem Ademoğlu ise 'Evet'in daha faydalı olacağını düşündüğü için bu kararı aldığını dile getirdi.

Simge Okur ‘Tabi ki evet` diyerek duygularını aktarırken, sebebinin ise darbeler ve düzgün yönetilme isteği olduğunu ekledi.

Halime Koyuncu da “Millet, çocuklarımız için hayır. Millet ölmesin diye hayır diyoruz” şeklinde kararını açıkladı.

Kararsız olduğunu dile getiren Davut Tekdal, “Şu an hiçbir şey düşünmüyoruz. ‘Evet` mi diyeceğiz ‘Hayır` mı diyeceğiz, kararsızız. En çok bu olaylardan dolayı kararsız kalmışız.” ifadelerini kullandı.

"Ben evet oyunu kullanacağım" diyen Faik Avşin ise "Türkiye`de ilk kez bir ‘Evet` oyu kullanalım acaba ne olacak onu görelim. Herkes bir yandan bir şeyler söylüyor. Milletimiz için evet daha iyidir." şeklinde konuştu.

Referandumdan evet çıkması durumunda kendilerinin idam edileceğini iddia eden Galip Yayık, 'Hayır' oyu kullanacağını söyleyerek, "Evet çıkarsa bizi idam edecekler." ifadesini kullandı.  

Mehmet Doğan Pençer, Merve Demirtaş ile Ramazan Aslağaç ise ‘Hayır` diyerek ülkeyi tek kişinin yönetmesine karşı olduklarını söylediler.

Kararsız kaldığını ifade eden Salih Başeğmez ise yine de istikrar için 'evet' çıkmasını temenni ettiğini söylerken bir başka vatandaş Hoca Ak ise "Cumhurbaşkanı Allah dediği için evet" diyeceğini söyledi.

Erhan Eroğlu, Türkiye'nin daha ileriye yol alabilmesi için ‘Evet` oyunu kullanacağını söylerken,  Şeref Güzel ise şimdiye kadar bir şey yapılamadığını savunarak ‘Hayır` oyu kullanacağını belirtti.

Sur mağduru olduğunu söyleyen Recep Moray ise “Sur`da evimizden bir çöp almadan çıktık. Bir hafta sonra eve gittik evimiz yerinde kalmamıştı. Artık kararımız için bakacağız.” dedi.

Gaffar Kaya ve İhsan Ayvacı da "Benim görüşüm hayırdır. Devlet ve anayasa neden bir adamın eline geçsin. İnsanoğludur yanılabilir. Onun yanılmasının acısını Türkiye çekecek." diyerek kaygılarını anlattı. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel - İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir