• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Vanlı Depremzedeler Konteynır Kentlere Taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 9 Kasım`da meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde evi ağır hasar gören ve o tarihten bu yana ağır hasarlı olan evinde barınmak zorunda kalan Kutbettin Dalgın depremlerin üzerinden geçen bunca zamandan sonra nihayet konteyner kente yerleştirildi.
 
Kutbettin Dalgın bu süre içerisinde kendisine verilen çadırda kalamadığını belirterek, " İkinci depremden sonra ailemi uzun bir süre il dışına gönderdim. Daha sonra artçıların azalmasıyla ailem tekrar Van`a geri geldi. Yaklaşık 1 ay ağır hasarlı olan evimde kaldıktan sonra nihayet valilik geç de olsa bize bir konteynır ayarladı. Deprem sürecinde çadırım küçük olduğu ve çadır yangınlarından korktuğum için çadırda kalmak istemedim" diyerek deprem sürecinde yaşadıklarını aktardı.
 
Dalgın, kendisinin ve ailesinin güvende olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "Ben ve ailemin güvende olması beni mutlu etti. Süreçte tabii olarak sıkıntı yaşadık çok şükür canımız sağdır. Ve dünya malı gelir bizler yine çalışacağız. Zaten kiracıyım ve konteynerde kalacağız. İnşallah havaların düzelmesiyle yine kiralık ev bulup kaldığımız yerden devam edeceğiz." diyerek beklentilerini dile getirdi.
 
Dalgın ayrıca emlak işleriyle uğraştığını ve emlak piyasasında hareketliliğin başladığını ve inşallah yaz mevsimine kadar işlerinin de eski seviyesine geleceğini belirterek, bu noktada ümit var olduğunu söyledi.
 
Murat Dalgın-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir