• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Mustazaf Der`e Yapılan Saldırı Telin Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Mustazaf Der Adana Şubesine yönelik dün gece gerçekleştirilen molotoflu saldırıyı yaptığı kitlesel basın açıklaması ile telin etti.

Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan dernek binası önünde 16.00`da Kuran tilaveti ile başlayan basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. Bayanların da yoğun iştirak ettiği protesto açıklamasında tekbir getiren topluluk; "Kuran`a uzanan eller kırılsın, Zalimler için yaşasın cehennem, İslami çalışma engellenemez. Elimizde taş değil Kuran olacak" şeklinde sloganlar attılar.

Halkımız Bu Oyunlara Yabancı Değil
Basın açıklamasını İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Yetkilisi İsa Emre okudu. Saldırıların karanlık ve derin yapıların hizmetinde olanlar tarafından yapıldığını belirten Emre, "20.02.2012 tarihinde gece saat 1.30 civarlarında Mustazaf-Der`e, bira şişeleri içerisinde Molotof kokteylleriyle saldırıda bulunulmuştur. Bunu yapanlar kime ve neye hizmet ettiklerini ve ne amaçla bunları yaptıklarını halkımız da son zamanlarda çıkan kirli, derin ve planlı yapılanmalardan sonra anlamış bulunmaktadır. Birileri yine bir şeyler karıştırmak istiyor. Fakat halkımız bu oyunlara yabancı değildir ve artık bunları nazarı itibara da almamaktadır." dedi.

Mustazaf Der Müslüman Halkımızın Gönlünde Yer Etmiştir
Mustazaf-Der`in tüzüğünde belirttiği ilkelerinden taviz vermeden mazlum ve mustazaf halkın yanında olduğunu belirten Emre, "Hakkın emrinde Müslüman halkımızın duygularına tercüman olmuş, hizmetten geri durmamıştır. Gerek mağdur ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ve gerekse düzenlediği etkinliklerde yüz binleri buluşturmasıyla Müslüman halkımızın gönlünde yer etmiştir. Çalışmalarıyla mazlum ve mustazafların yüzünü güldürüp, sevindirmiş, zalim müstekbirlerin ve fitnecilerin korktuğu bir camia olmuştur." İfadelerini kullandı.

 Kurulan Tuzakları Boşa Çıkardık.
Emre, "Camiamızın hayırlı hizmetlerini hazmedemeyen müstekbir ve karanlık güçler, faaliyetlerimizi engellemek için değişik, tuzaklar kurmuş ve komplolar tezgâhlamışlardır. İktidarlarını sürdürebilmek için çıkardıkları kaos ve kargaşa ortamına bizleri de dahil etmek için sürekli olarak camiamıza saldırmışlardır."dedi.

"2006 yılından beri, karanlık güçler, bazen illegal yapılara mensup kişileri, bazen serseri ve berduşları, bazen de esrarkeşleri defalarca piyon olarak derneklerimize ve üyelerine saldırtmışlardır." diyen Emre açıklamalarını şöyle sürdü:  "Bu provokatif saldırılar ile üye ve gönüllülerimizi tahrik ederek, illegal yollara itmek ve suç işlemeye sevk etmek istemişlerdir. Camiamız, bu saldırılara karşı sürekli itidal çağrısında bulunarak kurulan tuzakları ve tezgâhları boşa çıkarmış olup söz konusu fitnenin kaynağının ortaya çıkarılmasını beklemektedir.

Mustazaf-Der; Toplumumuzun Huzur, Saadeti ve Barışı İçin Çalışmaya Devam Edecektir
Evvela herkesçe bilinmesini isteriz ki, Toplumumuzun maddi ve manevi değerlerini muhafaza etmek, toplum bireyleri arasında sevgi, barış, yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan Mustazaf-Der; toplumumuzun huzur ve saadetini, barış ve güvenini artırma, muhtaç ve fakir âlilere yardımda bulunma, samimi bir ortam oluşturma ve toplum fertlerini zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışmalarına devam edecektir.

Herkesin bilmesini isteriz ki, bizler toplum olarak kinden nefretten anarşiden uzak durulması hususunda gayret göstermeye, Halkımızın birbiriyle barış, huzur ve güven anlayışı içerisinde olması için hizmetlerimize devam edeceğiz.
Bu itibarla, feraset, sağduyu ve aklıselim ile hareket ederek bu tür sinsi planlanmış oyunlara gelmekten uzak duracak, haince kurulmuş olan bu tür tezgâh ve oyunlara gelmeyeceğiz ve inşallah bu oyunlar tutmayacaktır. Bu tür emellerin peşinde olanlar daima karanlık ve nedamet içinde rezil ve rüsvay olup eninde sonunda teşhir olacaklardır. Bu saldırıları özellikle yaptıranları ve yapan piyonları kınıyor ve lanetliyoruz"

Bu Tür Saldırıları Yapanlar Rezil ve Rüsvay Olup Eninde Sonunda Teşhir Olacaklardır.
Karanlık ve derin yapılara seslenen Emre; "Müslüman halkımız ile aramıza girmek için, camiamıza komplo ve tuzak kurmaktan, İftira, karalama ve yalanlarınızdan vazgeçmemeniz sizi daha çok teşhir edip rezil edecektir. Tüm kışkırtmalara rağmen, hukukun dışına çıkmayacağımızı defalarca dile getirdik ve illegal bir çalışma içine girmedik. Halkımız ile aramıza girme uğraşınızın boş olduğunu görün artık. Sesimizi kesme, mekânlarımıza Molotof atmak yerine, sesi olduğumuz halkın, inancı ve kimliği ile barışın."dedi.

Derin Yapılanmaların Varlığı Devam mı Ediyor ?

Yetkililere de seslenen Emre; "Bu konuda ilgililerin ve yetkililerin kendilerine düşeni yapıp faillerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Birimlerine deriz ki; Camiamıza bugüne kadar defalarca saldırı yapılmış ama ne hikmetse hiçbir saldırgan yakalanamamıştır. Gerçekten faillerin yakalanmasından aciz mi kalınmış yoksa yapılan saldırıları görmezden gelen derin yapılanmaların varlığı devam mı ediyor?"dedi.

"Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar, sizlersiniz."

Emre sözlerini şu şekilde tamamladı; "Üye ve gönüllülerimize de deriz ki; Allah (cc) Kur`an-ı Kerimde: "Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar, sizlersiniz."( Ali İmran 139).


Biz de İnandığımız ilahi değerler doğrultusunda, Hakkın yolunda peygamber sevdalısı halkımız için hizmetlerimizi aksatmadan, ihlâsla çalışmaya devam edeceğiz.


Mazlum ve Mustazaf halkımıza deriz ki; "biz istiyoruz ki, mustazaflara lütfedelim, onları yeryüzünde varisler kılalım" diyen Rabbimizin vaadini gerçekleştirmek için yanınızda olmaya, Hakk yolda sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz.
Yapılan basın açıklamasının ardından tekbir getiren topluluk sessiz bir şekilde dağıldı.

 
 
 
 
 
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir