• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Roboski Katliamının Üstü Örtülmeye mi Çalışılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abdusselam Güneş / İstanbul
 
Mazlumder, İhd, Eşit Haklar İzleme Derneği ve Başkent Kadın Platformu’nun oluşturduğu Roboski’ye Adalet Platformu bugün Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması yaparak Roboski katliamının aydınlığa kavuşması ve adaletin yerini bulması amacıyla “Sınırlara İnat Adalet!” kampanyası başlattılar.

Galatasaray Postanesi önünde yapılan açıklamada ilk olarak konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, “Bu ülkenin insanı olan 34 insanımız devletin talimatıyla katledildi. Biz katliamdan bu yana yapılanlara baktığımızda bu davanın zaman aşımına uğraması için gayret gösterildiğini görmekteyiz. Biz buna engel olmak için 34 gün boyunca katledilen her bir Roboskili için bir mektubu yetkili makamlara posta, faks ve e-maille göndereceğiz” dedi.

TOPLUMUN ADALET BEKLENTİLERİNİ KATLETTİLER
Daha sonra Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ortak basın açıklaması metnini okudu. Açıklamada Uludere katliamından sorumlu olan askeri ve sivil bürokratların adalet önüne çıkarılamadığı gibi siyasi sorumluların da ödevlerini yerine getirmeyerek ve acılı ailelere verilecek tazminatı gündeme taşıyarak kamuoyunda olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığı kanaatini uyandırdıkları ifade edildi. Olayın üzerinden 50 gün geçmesine rağmen yetkililerin duyarsızlığı ve soruşturmanın yavaş yürümesinin adalete olan güvenin zayıfladığına vurgu yapılan açıklamada “Aynı süreçte yanı başımızda Suriye devletinin sivillere yönelik fiillerini kınayan ve sivillere yönelik hiçbir saldırının kabullenilemeyeceğini ifade eden hükümet yetkilileri, kendi ülkelerinde kendi ordusuna ait savaş uçaklarıyla öldürülen sivillerin ailelerinden özür dilemek yerine saldırıda gösterdikleri başarı nedeniyle Genelkurmay Başkanı’na Teşekkür ederek toplumun adalet beklentilerini katlettiler” denildi.
 
Sarıyaşar açıklamanın sonunda şunları söyledi “Roboskî İçin Adalet Platformu olarak; Roboskî’de Adalet vuku bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin kamuoyu ve yetkililerce bilinmesini isteriz”. Yapılan açıklamalardan sonra Galatasaray Postanesi’ne girilerek mektup Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na postalandı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir