• DOLAR 32.265
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2424.143
  • ...
Zırhlı polis aracının çarptığı öğrenci ağır yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde okula gitmek için karşıya geçmeye çalışan 10'uncu sınıf öğrencisi Afşin Amak'a zırhlı polis aracı çarptı. Kazada ağır yaralanan Amak, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaza, saat 09.00 sıralarında Mardin-Diyarbakır Karayolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okula gitmek üzere evden çıkan Sınav Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Afşin Amak'a, karşıya geçmeye çalıştığı sırada zırhlı polis aracı çarptı.

Kazada ağır yaralanan Amak, okulun yakınında bulunan Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalesi acil bölümünde yapılan Amak, daha sonra yoğun bakıma alındı. Amak'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Duruma tepki gösteren öğrenciler ise okula gidip gelirken yaya geçidini kullandıklarını ve sürücülerin geçidi ciddiye almadıklarını söylediler.

Karşıdan karşıya geçerken hep korku yaşadığını dile getiren Edanur Sevinç, "Bugün bir arkadaşımız yoldan geçerken kaza geçirdi ve durumu ağır. Bu yoldan korku ile geçmek istemiyoruz. Hiçbirimizin kaza geçirmesini, ölmesini ve yaralanmasını istemiyoruz. Arkadaşımız kaza geçirdiği için çok üzüldük. Buraya üst geçit istiyoruz." dedi.

"Her gün korku içinde okula gelip gidiyoruz"

Amak'ın sınıf arkadaşı Sıla Paltacı, şunları söyledi: "Sınıf arkadaşıma bugün araç çarptı. Kazaya önlem alınmaması neden oldu. Her gün korku içinde okula gelip gidiyoruz. İlla birimizin ölmesi mi gerekiyor? Buraya acilen bir üst geçidin yapılmasını istiyoruz."

Her gün binlerce aracın geçiş yaptığı karayolunda üst geçidin bulunmaması nedeniyle hem kendilerinin hem de öğrencilerin tedirgin olduğunu belirten Tarih Öğretmeni Nurullah Kantaş da üst geçidin yapılmasını ya da trafik kurallarının tamamen uygulanmasını istediklerini vurguladı.

"Burada üst geçide ihtiyacımız var"

Yaptıkları başvuruların dikkate alınmadığını belirten okul yönetiminden Serdar Sarıtop ise "Ben birkaç defa gerekli mercilere dilekçe yazdım. Burası okul, 400-500 öğrenci aynı anda girip çıkıyor. Buradan gelen araçlar büyük tehlike saçıyor. Buraya bir önlem alınmasını istedik. Fakat sadece bir yaya geçidi yapıldı. Ama Mardin'deki sürücüler yaya geçidini tınlamıyorlar. Bizim acilen burada üst geçide ihtiyacımız var. Allah korusun, bugün öğrencimizi kaybedebilirdik. Bir an önce önlem alınmalı. İlla birinin ölmesi gerekmiyor. Bunlar çok zor şeyler değil. Bunu büyüklerimizden rica ediyoruz." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir