• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Toplumun rahatsızlığına duyarsız kalınmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplum üzerinde olumsuz etki oluşturan ve büyük tepkilere neden olan evlilik programlarının TBMM'de incelenmesi için kurulan alt komisyonun başkanlığına AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

Evlilik Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerini Araştırma Alt Komisyonu Başkanı olan Çelik, evlilik programlarıyla ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Devletin, aile bütünlüğünü korumakla görevli olduğunu belirten Çelik, alt komisyon olarak gerek programların taraflarıyla gerek izleyici temsilcileriyle bu konuda geniş kapsamlı çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Evlilik programlarına toplumdan gelen tepkiler üzerine TBMM'de bir komisyon kurulduğu bilgisini veren Çelik, "Evlilik ve izdivaç programlarına çokça gelen şikâyetler üzerine TBMM'de dilekçe komisyonu olarak bir çalışma yapıldı ve komisyon kuruldu. Komisyonumuz 5 üyeden oluşuyor. Komisyonumuzda CHP,  MHP ve AK Parti'den üyelerimiz var. Komisyon olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Alt komisyon olarak gerek programların taraflarıyla gerek izleyici temsilcileriyle bu konuyla ilgi en geniş ve kapsamlı çalışmaları yapacağız." dedi.

"Halka rağmen hiçbir şey olmaz"

16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa Değişiklikleri Halkoylaması dolayısıyla meclis çalışmalarına ara verildiği için komisyonun fiili olarak çalışmalarını gerçekleştiremediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Biz, öncelikle kamu kurumlarımıza yazılarımızı yazdık. Bununla alakalı bilgi ve belgeleri istedik. Bizim sürecin bütün taraflarıyla bu konuyu değerlendirip, birimsel hukuki çalışmaları yapıp sonuçta vatandaşlarımızın bu şikâyetinin karşılığı olarak bir tabloyu ortaya koymamız lazım. Çünkü halka rağmen hiçbir şey olmaz."

"Herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum"

Evlilik programlarına sponsor olanların desteklerini tekrar gözden geçirmelerini isteyen Çelik, bu konuda herkesi duyarlılığa davet etti. Çelik, "Eğer bu toplumun değerlerini, anayasadaki aile bütünlüğünü koruma görevine rağmen kamu düzenini direkt etkileyen televizyon programlarıyla birebir ihlal ediyorsak burada bunu gözden geçirmemiz lazım. Birimsel ve hukuki incelemeleri yapmamız lazım. Hem sponsor hem TV yayıncıları hem de burada reklam gelirlerini verenler olarak herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir