• DOLAR 32.431
  • EURO 34.454
  • ALTIN 2487.222
  • ...
Ünseli`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinde  "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammet (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Melik Yavuzer'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Ekrem İlciboğa`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, Erciş Besmele İlahi Grubu`nun Mevlid-i Şerif' okumasıyla devam etti. Etkinlikte, Yakup Kazak ve Erciş Besmele İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği İttihad'ul Ulema üyelerinden Emrullah Uysal, Hz. Muhammed'in bir yere tayin ettiği valiye, "adaletli davran" şeklinde nasihatte bulunduğunu aktardı.

Sahabelerin yaşadığı bir olayı örnek veren Uysal, "Bir gün memleketin  en zengin ve ileri gelenlerden birinin kızı hırsızlık yapar. Bu kızın hırsızlığı aşikar olur. Bu kızın cezalandırılması lazım ancak zenginin, ağanın, tanınan bilinen bir aşiretin kızıdır. Bir sahabeyi  Resulullah'a elçi olarak gönderiyorlar. Bu elçi, 'Ey Allah resulü bu kızın kabilesinin aşireti var, itibarı ve ailesi var. Ailesinin itibarı zedelenir. Biz istiyoruz ki sen onu affedersin.' diyor. Allah Resulü (sav) de, 'Vallahi kızım Fatıma'da hırsızlık yaparsa onun da elini keserim ve hakkın adaletinden asla taviz vermem.` şeklinde buyurmuştur. Onun yanında zengin, fakir, ağa ve hizmetkar hiç değişmez. Allah katında kim değerliyse onun yanında en değerli odur." şeklinde konuştu.

"Bize düşen tekrar Allah Resulüne dönmek, İslam`a ve Kur`an`a sarılmak ve resulün çizgisine bağlanmaktır." diyen Uysal, "Yöneticiler ve idareciler, himayesi altında işçi çalıştıranlar, anne-babalar adil olmalıdır, adaleti ayakta tutmalıdırlar. Adaleti ayakta tuttukları zaman hiçbir gölgenin olmadığı kıyamet gününde, Allah onları kendi arşı altında muhafaza edecektir. Bizler, Allah Resulü'ne çok muhtacız. Onun adaletini terk ettiğimiz günden bu yana bakın ne hale düşmüşüz. Kafirler bizi perişan etmiş, çer çöp olmuşuz değerimiz. Kıymetimiz yok, topraklarımız işgal edilmiş, yeraltı kaynaklarımız, petrollerimiz götürülüyor,  çocuklarımız öldürülüyor. Fakat hiç birine ses çıkarmıyoruz. Kafirler üzerimize çullanmış bizi paramparça etmişler. Burada bize düşen tekrar Allah Resulüne dönmek, İslam`a ve Kur`an`a sarılmak, Resulün çizgisine bağlanmaktır. Biz bunları yaptığımız zaman Allah, tekrar o günleri bize gösterecektir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Ekrem İlciboğa`nın yaptığı dua ile son buldu. (Cüneyt Hasar-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir