• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
"Müslüman`ın en büyük vasfı adalettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Nizip ilçesine bağlı Alahacı köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Meydanda asılan “Anam babam sana feda olsun ya Resulullah”, “Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi” pankartları ile etkinlikte güzel görüntüler oluşturdu.

Kutlu Doğum etkinliği Abdulsettar Kaplan`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu`nun yaptığı etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi. Umut ilahi Grubu ile Kız İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaşırken, etkinlik Rahmet Mevlit Grubu Mevlithanlarının Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Feyzullah Zerey, Müslümanların en büyük vasfının adalet olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında sık sık asrısaadet döneminden örnekler veren Zerey, “Bir Müslüman`ın en büyük vasfı ne olmalı biliyor musunuz? Yaptığı işi adaletle yapacak ve hakkını verecek. Eğer sen toprağın hakkını vermezsen Allah sana o rızkı vermez. Eğer sen ağacın hakkını vermezsen ağaç sana meyve vermez. Eğer sen şu gözünün hakkını vermezsen sorumlu olursun. Evladının hakkının vermezsen sorumlu olursun. Anne-babanın hakkını vermezsen sorumlu olursun. Her şeyin hakkını vermek zorundayız. Allah için kimsenin hakkına ve hukukuna girmeyelim.”dedi.

Müslümanların Hz. Muhammed`i kendilerine örnek almaları gerektiğini belirten Zerey, konuşmasını sonunda Ali İmran Süresi 31`inci ayeti okuyarak şunları kaydetti:

“Allah (c.c) bu ayette ne diyor biliyor musunuz? ‘Ya Muhammed! Söyle ümmetine eğer siz Allah`ı seviyorsanız, Hz. Muhammed (s.a.v) tabi olunuz` onun gibi yaşayınız. Onun gibi yaşarsanız Allah (c.c) sizi sever. Biz bu dünyaya Allah (c.c) sevgisini kazanmaya gelmedik mi? Ey! Kardeşim Allah (c.c) sevgisini kazanamadan bu dünyadan göçüp nereye gidiyorsun? Biz bu dünyaya O`nun aşkını, sevgisini kazanmaya geldik. Bizler Allah (c.c) sevgisini, aşkını ve rızasını neden aramıyoruz? Dünyadaki tarla için koşup duruyoruz. Ahret tarlasını için neden koşturmayalım?”

Program daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu'nun Hz Muhammed üzerine bestelenen ezgileri seslendirerek devam etti.

Etkinlik Mehmet Karakuş`un yaptığı dua ile sona ererken, köy halkı köylerinde böyle bir etkinliğin düzenlemesinden memnun kaldıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformu'na  teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir