• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Karasungur`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar ilçesine bağlı Karasungur (Geliyébuka) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllüleri tarafından Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar her eve dağıtılarak, köy halkı mevlit programına davet edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu mahalle meydanında mevlit meydanı tevhid bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden kadın ve erkekler, hazırlanan ayrı alanlarda etkinliği izledi. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamak için alanı dolduran Geliyébuka, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli bir görüntü oluşturdu.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan Yusufilerin çilekeş ailelerinin de yoğun bir katılım gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği, molla İbrahim Durmaz'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından okunan mevlide, alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitten sonra Grup İrşad sanatçılarından İbrahim Akbaş ve Mehmet Gündüz, Hz. Muhammed için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Molla Muzaffer Karavil, Hz. Muhammed'in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, O'nun hak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu belirteren Karavil, "Evet kardeşlerim Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elhamdülillah bugün köy köy, şehir şehir, bugün kıta geçerek hatta Avrupa'da kadar kendisine bir görev gibi, bir mesuliyet gibi görüp Nisan ayında, öncesinde ve sonrasında Hz Muhammed'i anlatıyorlar. Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu Resulullah'ın bir ahlakını, vasfını belirleyerek anlatıyorlar. Bu yıl da belirlenen vasfı, 'Hak  ve adalet rehberi Resulullah' olarak belirlendi. Hak ve adalet, dünyada ve tarihte, dünya var oldukça ondan öğrenilecek. Bizler ne kadar Resulullah'tan bahsetsek de dilimizde O'nu (sav) anlatacak kelime kalmaz." dedi.

Molla Muzaffer konuşmasının devamında, "Size Resulullah'ın adaleti ile ilgili bir misal vereyim. Bedir harbinde bin Müslüman, yaklaşık 13 bin müşrike Allah'ın yardımı ile galip geldi. Yaklaşık 70 müşrik öldürüldü, birçoğu esir alındı. Bu esirler arasında Hz. Resulullah'ın amcası Abbas da vardı. Gece Resulullah çadırında ağlıyor, bunu gören sahabeler sebebini sorunca Resulullah, amcası Abbas'ın durumundan bahsediyor.. Bunu üzerine sahabeler, Resulullah'a amcası Abbas'ın ellerini çözmeyi tavsiye ediyorlar. Resulullah da, sahabelerden bütün esirlerin ellerinin çözülmesini istiyor. Kardeşlerim siz böyle bir komutan, bir devlet lideri gördünüz mü?" ifadelerini kullandı.

Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, program molla Bahattin Demirel'in yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir