• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Kutlu Doğuma katılanlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde yoğun katılımla düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşarak, bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten katılımcılar, bunun vahdete, birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed`in hayatının örnek alınması gerektiğini ifade ettiler.

Kutlu Doğum etkinliği sayesinde beldelerinde insanların bir araya gelerek, Hz Muhammed'i yâd ettiklerini söyleyen Balpınar Beldesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, “Allah bu etkinliği yapanların hayrını kabul etsin. 1400 senedir Peygamberden uzak durmuşuz fakat o yıldan bu yana kadar bu gibi etkinliklerle ve yapılan nasihatlerle İslam dini ayakta durmuştur. İnşallah kıyamete kadar da bu nasihatler devam edecektir. Bu etkinliklerle Peygamber anlatılıyor, insanlar bir araya geliyor.” dedi.

“Peygamberin dile getirilmesinden çok memnunuz”

Kutlu Doğum etkinliğinin güzel olduğunu belirten Balpınar Yeni Mahalle Muhtarı Osman Topkan, “Bu programı yapanlardan Allah razı olsun. Biz çok memnunuz. Kutlu Doğum haftası hepimiz için hayırlı olsun. Bizler bu etkinliğe katıldık, herkesinde bu gibi etkinliklere katılmasını istiyoruz. Bu güzel havada yapılan bu etkinlik çok güzel ve herkes memnundur. Bu etkinliklerle bütün Müslümanların kalplerine iman giriyor. Peygamberin dile getirilmesinden çok memnunuz. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Bu etkinlikler sayesinde birlik ve beraberliğimiz oluyor”

Kutlu doğum etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyithan Ekinci ise şunları söyledi: “Senede bir burada etkinlik yapılıyor, köylüler olarak biz bundan çok memnunuz. Etkinliğe çevre köylerden de gelenler oluyor. Bu etkinliklerle çok müreffeh oluyoruz. Köylüler olarak her sene bu etkinliğin yapılmasını istiyoruz. Bu etkinlikler sayesinde Peygamberimizi tanıyoruz, dinimizi tanıyoruz ve imanımız tazeleniyor. Birlik ve beraberliğimiz oluyor. Peygamberimizin hayatını öğrenmek bizler için çok kıymetlidir. Bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun.”

“Bu etkinliklerden çok memnunuz”

Kutlu doğum etkinliğinin her sene yapılmasını isteyen İzzettin Işık, “Kutlu doğum etkinliği çok güzeldir. Bu etkinliklerden çok memnunuz. Allah bu etkinlikleri her sene bize nasip etsin. Bu etkinlikler vesilesiyle çok mutlu oluyoruz. Milletin gaflet uykusundan uyanmasını istiyoruz. Peygamberin hayatıyla tanışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Her sene mevlit etkinliğinin yapılmasını istiyorum”

Beldelerinde yapılan kutlu doğum etkinliğiyle yaşadığı sevinci aktaran Emine Ece de şunları kaydetti: “Mevlit etkinliğimiz çok güzeldi. Bu etkinliğin hayırlar getirmesini diliyorum. Bizler bundan çok memnunuz ve razıyız. Allah`ın bizleri Peygamberin ve Kur`an-ın hatırına vermesini diliyorum. Bizler Peygamberimizin ümmetindeniz. Allah`tan dileğimiz hiçbir zaman yolumuzu kötü yola çevirmemesidir. Allah, her zaman iyilerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Allah bizler Hz. Muhammed`in yolundan ayırmasın. Her sene bu mevlit etkinliğinin yapılmasını istiyorum. Biz bu mevlit etkinliğini istemezsek neyi isteyelim.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir