• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Sarıbuğday köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğüne üye Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (Ümmet-Der) tarafından Silvan'ın Sarıbuğday (Piremâ) köyünde düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla köy meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine  Sarıbuğday köyü sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Sunuculuğunu Haşim Balçık'ın yaptığı etkinlik, köy imamı Cevat Yenivardı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinlikte, Kaside ve Mevlid-i Şerif okundu. Ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları birbirinden güzel ezgiler seslendirdi.

İlahilerin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen İttihad'ul Ulema Üyesi Münir Şanlı, Hz. Muhammed'in hayatından önemli kesitler aktardı.

Konuşmasına, "Allah, kıyamet günü bu manzarayı Hz. Muhammed'i  sevdiğimize dair şahit kılsın." diyerek başlayan Şanlı, "Kainatın yaratıcısı dünyada bazı mahlukatlar yarattı. Bu mahlûkatlar arasında insanı yarattı. İnsanlar arasında da en değerli insanları peygamber olarak yaratmıştır. Peygamberler arasında da en fazla eziyet ve sıkıntı görmüş 5 tane peygamber yaratmıştır. Bunlara 'ulu'l-azm' denir. En büyük peygamberler de bunlarmış. Bu peygamberler arasında Allah, birini daha değerli kılmıştır. Bu da Hz. Muhammed Mustafa'dır." dedi.

Hz. Muhammed'in peygamberliğinden önce cahiliye devrinde yaşananlara dikkat çeken Şanlı, "İnsanlar, güneşe, bir birlerine taparlardı. Hz. Muhammed (sav) gelip bunların tümünü kaldırmıştır. Arap olmayan kıymetsizdi. Siyahi biri ise hayvanların arasında yaşardı. Fakirler kıymetsizdi. Hatta bir gün Resulullah'ın yanında Hz. Bilal, Süheyb, Habbab, Ammar gibi sahabeler  varken; Mekke müşrikleri şu şekilde derlerdi: 'Ya Muhammed, bunlar kimdirler ki yanında oturuyorlar, bunları yanından kov, çıkar da sana iman edelim.' Ancak, iman ettikleri için onların, Resulullah'ın yanında hiçbir fark yoktu." diye konuştu.

Program yapılan konuşmadan sonra Grup Vuslat sanatçılardan Mahfuz Aytekin'in ilahiler seslendirdi. Etkinlik, Ümmet-Der Üyesi Molla Ebedin Demir tarafından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir