• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Arınmanın ilk adıma: Abdest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Toprak / Doğruhaber

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Kim güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılarsa ve her ikisinde de içinde dünya ile ilgili bir endişe taşımazsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından sıyrılır.”

Diğer bir rivayete göre hadisin son kısmı şöy-ledir: “Ve her ikisinde de bir hata islemediği takdirde geçmiş günahları affedilir.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Allah (cc)`ın günahları bağışlamasına ve dereceleri yükseltmesine yol açan ibadetlerini size bildireyim mi? Kötü işlerin ardından hemen abdest almak, camilere doğru yürümek ve bir namazı kılınca diğer vakti beklemektir.”

Peygamber (sav) Efendimiz bir gün abdest aza-larını birer kere yıkayarak abdest aldı ve: “Şu şekilde alınacak abdest, Allah (cc)`ın namazı kabul etmesinin asgari şartıdır” buyurdu. Sonra azaları-nı ikişer kere yıkayarak abdest aldı ve: “Azalarım ikişer sefer yıkayarak abdest alana Allah (cc) iki kat ecir verir” diye buyuurdu. Daha sonra azaları-nı üçer kere yıkayarak abdest aldı ve “Abdestin bu şekli, benim ve benden önceki peygamberlerin ve İbrahim`in (as) abdest şeklidir.” buyurdu. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Abdest alırken Allah (cc)`ın adını anan kimsenin Allah (cc) bütün vücudunu temizler. Fakat Allah (cc)`ın adını zikretmeden abdest alan kimsenin sadece su dokunan azaları temizlenir.” Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Abdestli iken abdest alanın amel defterine on iyilik yazılır.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Abdest üzerine abdest almak, nur üzerine nurdur.” Bütün bu hadisler, müminleri abdest tazelemeye teşvik eder.

Hazreti Ömer (ra) buyuruyor ki; “Düzgün bir abdest şeytanı senden kovar.”

Mücahid (rahimehullah) buyurur ki; “Abdest-siz ve tevbesiz, zikirsiz uyumamayı başarabilenler bu alışkanlığı devam ettirmelidirler, çünkü ruhları hangi durumda alınırsa aynı vaziyette yeniden dirilirler.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Müslüman kul, abdest alırken ağzına su verince ağzındaki günahlar çıkıp kaybolur, burnu-
na su verince burnunun günahları çıkıp kaybolur, yüzünü yıkayınca göz kapaklarının kenarlarına kadar yüzünün bütün günahları süzülüp gider. Ellerini yıkayınca tırnak altlarına kadar bütün ellerinin günahları silip gider, başına su verince de kulak altlarına kadar başının bütün günahları süzülüp çıkar, ayaklarını yıkayınca da tırnak aralarına kadar ayaklarının bütün günahları süzülüp çıkar. Bundan sonra camiye kadar yürüyüp namaz kılmasi kendi için fazladan bir sevap olur.”

Peygamber Efendimiz`in (sav):

“Abdestli oruçlu gibidir” buyurduğu rivayet edilir.

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Kim güzelce abdest aldıktan sonra gözünü göğe kaldırarak “Eşhedü enla ilahe illallahu vah-dehû lâ şerike lehû ve eşhedü enne Muhamme-den abdühü ve rasulühü (Şehadet ederim ki, bir olan Allah (cc)`tan başka ilah yoktur. O`nun ortağı yoktur. Muhammed (sav) de O`nun kulu ve rasulüdür) derse istediğinden içeri girebileceği sekiz cennet kapısı açılır.”

İmam Gazali - Kalplerin keşfi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir