• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"16 Nisan parti seçimi değil memleketin geleceğidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan`da yapılacak olan "Anayasa Değişikliği Referandum" çalışmaları için Şanlıurfa`ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Burada 16 Nisan`da yapılacak olan referandum ile ilgili konuşan Çelik, 16 Nisan`da yapılacak seçimin bir parti seçimi değil, memleketin geleceğini ilgilendiren bir referandum olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye`yi bölme ve parçalama girişimi olarak niteleyen Çelik, “15 Temmuz akşamı bu şer odakları, başarılı olsalardı şimdi burada toplantı yapamazdık. Plan çok açıktı. Onun için Urfa`da ve bölgede bütün kardeşlerime sesleniyorum. Kimin maşası olacağına dikkat edeceksin. Bu particilik oyu değildir. Bu milletin bekası ve geleciğidir. Ümmetin bekası ve geleceğiyle oynanan şer odaklarını neler yaptıklarını halen görmüyorsak körüz, dilsiziz ve sağırız.  Postallı adaletten, hukuktan ve milli iradeyi yok sayan kimselerden hiçbir fayda gelmez. 15 Temmuz gecesi yaşananlar inandığımız, yaşandığımız dünyanın inanç görüşleri farklı olsa da bizim büyük bir aile olduğumuzu ortaya koydu. İşte biz birbirimize düşmesek ve biz birimize sahip çıkarsak bizi alaşağı edecek hiçbir güç yoktur.”

16 Nisan`da evet çıkması halinde tüm arızaların kaynağı olan eski sürece nokta koyulacağını belirten Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu sistem yürümüyor. Ey Kılıçdaroğlu! sen ne konuşuyorsun? Ey FETÖ sen ne konuşuyorsun? Ve ey PKK sen ne konuşuyorsun? Bu sistemin arızalarından siz girdiniz yuvalandınız ve bu memleketin canını okumaya çalıştınız. Artık bu gediği size bırakmayacağız ve bu millet sizlere bu gedikleri açmayacaktır.”

Hızlı kara veren ve geçmişin hatalarına düşmeyen bir Türkiye için 16 Nisan'da evet diyeceklerini ifade eden Çelik, daha önceki hükümetler arasında yaşanan sorunları hatırlattı.

Çelik, “Yaşamadınız mı Kenan Evren rahmetli Özal tartışmalarını, yaşamadınız mı Süleyman Demirel ve Özal tartışmalarını ve yaşamadınız mı Mesut Yılmaz ile Özal tartışmalarını… Yaşamadınız mı? Yaşamadık mı Demirel ve Tansu Çiler tartışmalarını, yaşamadık mı Ecevit ve Ahmet Necdet tartışmalarını… Bu sistemin neresi düzgün Allah aşkına neyin doğru olduğunu söyleyeceksiniz.” dedi.

"Bu bir parti seçimi değil bu memleketin, torunlarımızın ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir referandumumdur." diyen Çelik son olarak şunları kaydetti: "Bu derece önemli bir gelecek kavganın, çatışmanın, hizmetlerin seri görüldüğü ve problemlerin bir an önce halledilmesi için bir Türkiye talebinden dolayı doğmuştur.  O halde ne yapacağız dört elle sarılıp boş işleri değil şu 40 günlük zamanı en iyi şekilde geçireceğiz.  Hep beraber Güneydoğu`dan gür bir ses çıkaracak evet, evet ve evet diye haykıracağız Allah`ın izniyle." (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir