• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Afganistan, dış ticaret hacmini artırmak için Rusya'da temaslarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Mayıs'ta başlayan ve yarın sona erecek olan Kazan Forumu'nda aktif çalışmalar yürüten Afganistan İslam Emirliği Sanayi ve Ticaret Bakanı Nureddin Azizi, mevkidaşlarıyla yaptığı ara toplantılarla ülkesinin dış ticaret hacmini genişletmek için temaslarda bulunuyor.

Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nureddin Azizi, Kazan Forumu'na ev sahipliği yapan Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanı Oleg Korochenko ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticaret hacminin genişletilmesi konusunu görüştü.

Rusya Ticaret Odası Başkanı ile de görüşen Bakan Azizi, Afganistan ile Rusya arasında iş birliği toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, her iki ülkenin ekonomik potansiyellerinin araştırılması, ihracat ve ithalatın analiz edilmesi, Afganistan'ın madencilik sektöründeki yatırımların tartışılması ve Rusya ile Afganistan arasındaki ticaretin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Afganistan'ın yatırımlar için güvenli bir destinasyon olduğunu vurgulayan Azizi, Rus yatırımcılara Afganistan'daki fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

İran ile ticaret hacminde hedef 10 milyar dolar

Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Azizi, İranlı mevkidaşı ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede; iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat hacminin 10 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Görüşmede Azizi'nin, ithalat ve ihracat süreçlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla Afganistan sınırlarındaki gümrüklerin çalışma saatlerini 24 saate çıkarma niyetinde olduklarını dile getirdiği ifade edildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir