• DOLAR 32.236
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2448.791
  • ...
Banka personelinin müşterileri dolandırdığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de geçtiğimiz günlerde hesabının internet şubesini aktifleştirmek için PTT Nusaybin Merkez Şubesine giden bir vatandaş, yetkililere kimlik bilgilerini vermişti. Vatandaş, kendisine "Şu an sistem yok." denilip geri gönderildikten kısa bir süre sonra 34 bin TL dolandırılmıştı.

Bu olayın ardından ilçede bulunan özel bir bankanın personelinin de müşterilerini dolandırdığı iddia edildi.

100 kişinin 5 milyon TL'si kayıp

İddiaya göre, ilçedeki özel bir banka şubesinde çalışan personel, hesaplarında yüklü miktarda para olan veya bankayla sürekli işlem yapan yaklaşık 100 müşteriyle irtibata geçerek, para kazanmalarını teşvik edecek çeşitli seçenekler sundu. Müşterileri kandırmayı başaran personel, yaklaşık 5 milyon TL alarak kayıplara karıştı.

Banka müfettiş gönderdi

Olayın ortaya çıkması üzerine söz konusu banka, bölge müdürüyle beraber 2 müfettişi ilçeye gönderdi. Bankadaki güvenlik kameralarından personelin çalıştığı masaya kadar inceleme yapan bölge müdürü ve müfettişlerin araştırması sürüyor.

Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı

Şikâyetler üzerine Nusaybin Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Mağdur durumda olduklarını savunarak, bankaya giden bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vatandaşların görevlilerle tartışıp, mağduriyetlerinin giderilmesini istedikleri görülüyor.

Mağdur olduğunu ileri süren bir kişi, "Paranızı bankaya yatırmayın. Hep hırsızlar, dolandırıcılar. Sadece benim 40 bin TL'mi dolandırmışlar. Bankadan şikâyetçiyim. Benim başım yanmış, başkasının yanmasın." dedi.

Haber verilmesi üzerine bankaya polisin geldiği gözlendi.

Öte yandan, kendileriyle görüşmek istediğimiz banka yetkilileri, "Açıklama yapma yetkimiz yok." ifadelerini kullandılar.

Olayın araştırıldığı öğrenilirken, banka personelinin işe gelmediği bildirildi. (M. Salih Keskin-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir