• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
"Kayıt dışı işletmelere çözüm bulunsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyarette esnaf, kayıt dışı işletmelere çözüm istedi.

Bu hafta Eski Marangozlar Sanayi Sitesi esnafı ile çarşı esnafını ziyaret eden HÜDA PAR ilçe teşkilatları, esnafın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara dikkat çektiler.

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, yetkililerin kayıt dışı işletmelerle mücadele etmesini ve kayıt altına alması gerektiğini ifade etti.

Kentteki esnafın süreçten dolayı işsizlikten yakındığını belirten Tasan, “HÜDA PAR il teşkilatı olarak esnafa yönelik ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.  Ziyaretimizden dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaf, süreçte yaşanan işsizliğin şehri çok olumsuz etkilediğini, yaşanan bu ağır sürecin son bulması için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Son zamanlarda ilimize gelen İranlı turistlerin de piyasaya az da olsa bir canlılık kattığını müşahede ediyoruz. Bu vesileyle yapılacak olan sınır kapısının da bir an önce hayata geçmesini diliyoruz.” dedi.

Diğer taraftan HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı`nın yapmış olduğu esnaf ziyareti hakkında bilgi veren Tasan, esnafın özellikle kayıt dışı işletmelerden rahatsız olduğuna dikkat çekerek, esnafın Tuşba İlçe Belediyesi`nden hizmet talep ettiğini söyledi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir