• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Bizi inancı yüksek bir gençlik geleceğe taşıyacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi`nde (GAÜN) 21 üniversiteden 800 kişinin katılımıyla "II. Kariyer Zirvesi" programı başladı.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, iki gün boyunca sürecek olan zirvede boyunca birçok kariyer sahibinin öğrencilerle buluşacağını, bunun kıymetini iyi bilmeleri konusunda öğrencilere uyarıda bulundu.

Gür, "Hayatta kolay kolay, para ile alamayacağınız tek şey tecrübedir. Çünkü tecrübe ancak yaşanarak elde edilir. Bu kariyer sahipleri hayat merdivenlerini tırmanırken kim bilir kaç defa düştüler, kaç defa önlerine bariyerler konuldu. Kim bilir kaç defa zirvedeyken tepetaklak aşağıya yuvarlandılar? Ama asla yılmadılar, hiçbir zaman pes etmediler. Daha büyük ufuklar çizerek ufka yolculuk yaptılar ve sonunda başardılar." dedi.

Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, başarının ise asla bir tesadüf olmadığının altını çizen Rektör Gür, "Şansa inanan bir insan değilim. Şans dediğiniz şey aslında bir fırsat kapısı açıldığı dakikada sizin de hazırlıklı olmanızdır. Evet, siz buna şans dersiniz, ben ise buna hazırlıklı bir gelecek, vizyon ve misyon öğrencisi derim. O yüzden asla tesadüflere yer bırakmayın." tavsiyesinde bulundu.

Türkiye`nin artık büyüdüğünü, geliştiğini, kendi coğrafyasında geleceğe yön verdiğini ifade eden Gür,  öğrencilik yıllarından örnekler vererek, "Bizim zamanımızda biraz daha olaylar mümkün olduğu kadar Türkiye`nin sıkıntılı geçen süreci içerisinde ekonomik sıkıntılarla daha ziyade okuma ve bir an önce meslek sahibi olma derdi vardı." ifadelerini kullandı.

Gür, "Refah düzeyi yükselmiş bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden hem siz ve hem de sizden sonra gelecek olan kardeşleriniz mutlaka bir spor dalıyla uğraşın. Mutlaka bir enstrüman çalsın. Dil, tarih bilincinden asla taviz vermesin ve bu şekilde dördüyle bezenmiş inancı yüksek bir gençlik bizi geleceğe taşıyacak. Size hep şunu demişlerdir veya diyeceklerdir. ‘İcat çıkarma` ama siz durduk yerde icat çıkartın. Hayal kurun. Hiç tereddüt etmeyin. Hayallerinize giderken birileri incinebilir veya hayaller çakışabilir. Siz gençsiniz, hata yaparsınız biz affederiz. Yeter ki, hatanız ihanet boyutunda olmasın." şeklinde konuştu.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Günal ise, zirveye, 21 üniversiteden 800 kişinin katıldığını belirtti.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyer gelişimlerinde çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Günal, kariyer günlerinin öğrencilerin kariyerini planlama yönünde çok önemli olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir