• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
"Halkımız hizmetin en iyisini hak ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı olarak, esnafın sorunlarını yerinden görme için devamlı düzenledikleri ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, kentteki iş olanaklarının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Kent genelinde düzenledikleri esnaf ziyaretleri kapsamında şikâyet ve talepleri dinleyerek not aldıklarını söyleyen Çağlayan, "İldeki ekonomik sıkıntılara rağmen esnafımızın güler yüzü ve kanaatkâr olması ise halkımızın alicenaplığındandır. Her halükarda şükürdar olan halkımızın hizmetin en iyisini hak ettiğine inanıyoruz." dedi.

Bölgenin sosyo-ekonomik şartlarının özellikle kış aylarında çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Çağlayan, Muş`ta kış mevsimi için alternatif iş alanlarının açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çağlayan; "Malum olduğu üzere ilimiz ekonomik anlamda Türkiye sıralamasında çok gerilerde yer alıyor. Tabi ki bunun birçok nedeni var. İlimizde iş yapabilecek insan potansiyeli fazla olmasına rağmen özellikle kış ayları için alternatif iş sahalarının yok denecek kadar az olması ve istihdamın sağlanamaması, birçok insanın başka bölgelere ve ya dış ülkelere göç etmesine, kendi memleketinde kalmak isteyenlerin ise zor şartlar altında geçinmelerine sebep olmaktadır." şeklinde konuştu.

Esnafın, ekonomik sıkıntılarının yanı sıra yerel yönetimden de şikâyetçi olduğunu ve belediye kurumlarının yeterince hizmet vermediği yönünde kendilerine şikâyetlerin aktarıldığı belirten Çağlayan sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle ildeki hizmet eksikliklerinden dolayı insanlarımız hak ettiği hizmeti görmüyor. Bu konuda da işin takipçisi olacak ve gerekirse ilgili mercilerle görüşerek bu sıkıntıların aşılması adına çalışmalarımızı başlatacağız. Hakkın izinde ve halkımızın hizmetinde tüm sorun ve sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir