• DOLAR 32.268
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2430.29
  • ...
 Bu yıl Bingöl'den 312 kişi hacca gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de 2008 yılından bu yana Hac başvurusu yapmış 8 bin 692 Hacı adayı arasında çekilen kura soncunda bu yıl 312 kişinin Hacc’a gideceği belirtildi.

Önceki gün Hacı adayları için çekilen kuralarıyla ilgili bilgi veren Bingöl İl Müftü vekili Şemseddin Aydoğdu, Bingöl’de 2008 yılından bu yana yazılan 8 bin 692 Hacı adayı arasında çekilen kurada 312 kişinin bu yıl Hacca gitmek için kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi.

“8 bin 692 Hacı adayı kuraya katıldı”

2017 yılında bin 594 yeni kayıt ve 7 bin 98 kişi geçmiş yıllarda kayıt yapıp, bu yıl kayıt yenilenlerle beraber toplam 8 bin 692 Hacı adayının kuraya katıldığını ifade eden Aydoğdu,  “Bu kura sonunda başkanlığımıza daha önceki yıllarda kayıt yaptıranlar ile bu yıl itibariyle hac kaydını yaptıranların sayısı toplam bir milyon 892 bin 721 oldu. Geçen sene Mekke-i Mükerreme’deki Mescidi haramın etrafını genişletme çalışmalarından dolayı 2-3 yıldır bütün ülkelerde bir kontenjan kısıtlaması vardı. Bu yıl bir nebze olsun kontenjanın artırılmasıyla 55 bin olan Türkiye kontenjanı 80 bine çıkarıldı.” dedi.

“Geçen yıllara göre hacılardan alınan ücret bu yıl düşürüldü”

Bingöl’de geçen sene 240 kişi normal ve müstakil olarak Hacca giderken, bu yıl itibari ile 312 Hacı adayı yapılan kura soncu Hacca gitmeye hak kazandığını belirten Aydoğdu, “Hac kategorilerinde de bir değişiklik yapıldı. Geçen seneye kadar normal ve müstakil tipte otellere hacılarımız gidiyordu, bunlar arasında da fiyat farkları mevcuttu, bu yıl itibarıyla gidecek olan hacılarımız ücretler TL üzerinden alınıyor. Önceki senelerde ise dolar üzerinden alınıyordu. Bu yılki kategoriler oda tercihli ve otel tipi diye kendi arasında A,B ve C şeklinde ayrılıyor. Bingöl geneli 312 hacımız oda tercihli kategoriden gidecekler. Bunlar da iki kişilik odayı tercih ederlerse kişi başı fiyatı 15 bin 500 TL 3 kişilik oda kişi başı 14 bin, 4 kişilik odayı tercih ederlerse kişi başı 12 bin 250 TL bir ücret ödeyecekler. Geçen sene bir hacımızın verdiği ücret en düşük 3 bin 700 dolardı ve bugün hesaplarsak geçen seneki fiyata göre bayağı bir aşağıya inmiş durumda.” diye konuştu.

“Kurası çıkan Hacıların 27 Şubat 10 Mart arasında kesin kayıtlarını yaptırmaları lazım”

Aydoğdu, konuşmasında, “Şu an itibariyle kurası çıkan hacılarımız 27 Şubat 10 Mart tarihleri arasında kesin kayıtlarını il ve ilçe müftülüklerimize başvurarak yaptırabilirler. Bu süre içerisinde başvurmayan, kesin kayıt hakkı olanlar, müftülüklerde kontenjan bulamaması halinde, kesin kayıt belgesini alıp özel şirketlere gider ve orada kaydını yaptırır. Bu süre zarfında gelmediği takdirde de yedek listeden sırası gelen hacı adaylarımızı çağırır, onların başvurusunu alırız ve kesin kaydı çıkan hacımız hakkını kaybetmiş olur. 2017 yılı Hac kurasının bütün Hacı adaylarına, ülkemize, vatandaşlarımıza ve Bingöllümüze hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir