• DOLAR 32.352
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2402.019
  • ...
"Şehitler yaşantılarıyla da örnek oldular"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Selam-Der tarafından "şehadet ayı şubat ayı" dolayısıyla Ziraat Odası konferans Salonunda "Şehadet Gecesi" programı düzenlendi.

Program İmam Hatip Lise öğrencisi İsmail Bolgaz`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İmam Bazik, şehadetin öneminden bahsetti.

Açılış konuşmasının ardından Selam-Der ilahi grubu ezgiler seslendirerek katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Mehmet Fatih Atakay, şehitlerin davasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Atakay, "Şehadet öyle bir makamdır ki her daim bu makamın taliplileri vardır. Şehitler verdikleri sözleri yerine getirdi, biz ise sıramızı beklemekteyiz. Şehitler kendilerinden sonrakilere bir şey miras bıraktılar o da uğruna canlarını verdikleri davasıdır. Bizlere düşen görev onların davasına sahip çıkmaktır. İbadetlerimizle, ahlakımızla, mücadelemizle, sabrımızla ve küfrün karşısındaki vakarımızla adeta yürüyen birer şehit olmalıyız." dedi.

Şehitlerin yaşantılarıyla örnek olduğuna dikkat çeken Atakay, "Şehitler uğruna canlarını feda ettkleri İslam sancağını onlardan alıp kendimizden sonraki insanlara aktarmak da bizim şehitlerimize karşı olan bir vefa borcumuzdur. Şehitler bize yaşantılarıyla da birer örnek oldular. Şehit Yasin Börü genç yaşında olmasına rağmen Kurban Bayramı'nda eğlencesinden vazgeçip başkalarının derdiyle dertlendi. Bizlere komşu ve çevremizdeki insanlara karşı duyarsız kalmamayı öğretti." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Selam-Der`in hazırlamış olduğu şehitlerinin hayatını anlatan tiyatro gösterimi ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Program Veysi Çakmak'ın yaptığı dua ile son buldu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir