• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
İstanbul'un fethi Ayasofya'da Kur'an ziyafeti ile kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul İl Müftülüğü tarafından öğle namazı öncesinde başlayan ve namaz sonrasına kadar devam eden programa; İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş katıldı.

Ayasofya-ı Kebir camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve farklı hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken mevlithanlar da fetih temalı kasideler seslendirdi.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından yapılan fetih duasının ardından öğle namazı kılındı.

Namaz çıkışında Ayasofya Meydanı'nda müftülük tarafından halka şerbet, çay, çorba, simit ve dondurma ikramı yapıldı.

İkramın yapıldığı alanda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Sabah türbedeydik. Şimdi de öğle namazında müftülüğümüzün organizasyonunda okunan hatimlerin duası yapıldı. Şimdi de hem yabancı ziyaretçilerimiz hem de vatandaşlarımız ile birlikte mehteran dinledik. Ayrıca fatih Kızılay şubemiz de buraya katılanlara yemek ikram ediyor. Fetih bütün coşkusuyla devam ediyor. 21 yaşında İstanbul’u Müslüman yurdu yapan Sultan Fatih’i dualar ile anıyoruz. Ben tekrardan kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Bu memleketi bize yurt eden şehitlerimize minnetlerimizi sunuyorum. Allah rahmet eylesin. İnşallah sonsuza kadar da Müslüman yurdu olarak İstanbul devam edecek. Fethin en önemli sembolü olan Ayasofya’nın da önündeyiz. Etkinliklerimiz de Ayasofya da yapıldı. İnşallah Ayasofya da sonsuza kadar camii olmaya devam edecek." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir