• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
"28 Şubat`ın eğitim üzerindeki tahribatı devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat post-modern darbesinin eğitim üzerindeki tahribatının devam ettiğine vurgu yapan HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı M. Ali Doyar, halkın değerleriyle barışık bir müfredata ihtiyaç olduğunu söyledi.

28 Şubat'ta fiili olarak askeri darbe yapılmamasına rağmen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararların toplumda oluşturduğu tahribat nedeniyle post-modern darbe olarak nitelendirildiğini söyleyen Doyar, 28 Şubat darbesiyle özellikle İslami oluşumların hedef alındığını söyledi.

O dönem, Milli Güvenlik Kurulu`nda alınan kararlarla 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildiğini hatırlatan Doyar, "8 yıllık kesintisiz eğitim kararının alınması demek, imam-hatiplerin ortaokul kısmının kapanması demekti. Dolayısıyla bu kararlarla İmam-Hatip liseleri, 4 yıllık normal lise haline gelmiş oldu. İmam Hatip Liseleri ve Mesleki Liseler hakkında alınan katsayı uygulama zulmü ile bu liselere olan teveccühün önüne geçilmiş, tüm sıkıntılara rağmen bu liselere gidip mezun olan öğrenciler istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmeleri engellenmişti.” şeklinde konuştu.

Tüm bu yaşananlar nedeniyle sadece eğitimde değil, ileriki dönemlerde iş alnında da ciddi sıkıntıların yaşandığını ve özellikle mesleki eğitim veren liselerin kapatılmasıyla ara eleman istihdamında da ciddi sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Doyar, "O zaman alınan kararların günümüzde de tesirlerinin olduğunu görüyoruz. Bunu eğitim alanında da görüyoruz. İlk defa bu hükümet döneminde Milli Eğitim Bakanı tarafından, yeni bir müfredat hazırlandı ve kamuoyunun görüşüne sunuldu. Tabi bu önemli bir gelişmedir. Ama bu toplumun kendine has bir inancı ve ahlaki değerleri var. Kendine has örfü, kültürü var ve bunlar İslam ile yoğrulmuş, bugüne kadar gelmiştir. Her ne kadar bu toplum İslami değerlerden uzaklaştırılmak istense de direnmiştir. Bu toplumun inancı nedir, ne istiyor ve beklentileri nelerdir? Hiç kimse bunları dikkate almadan, kendi bildiği gibi ve devletin de imkânlarını kullanıp baskı kurarak, bunu topluma dayatarak bir şeyler yapmaya çalışmış." diye konuştu.

Eğitimdeki yeni düzenlemelerin, toplumun değerleri dikkate alınacak şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Doyar, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığına getirilen her bakan döneminde, hatta aynı hükümet döneminde bile olan bakanlar o kadar değişiklik yapıyorlar ki,  eğitim yazboz tahtasına dönüşmüş. Bu, eğitimin istikrarsız bir şekilde yürümesine ve verimsiz bir hale gelmesine sebep olmakla beraber, toplumun beklentilerine uymadığı müddetçe de fayda vermez. Dolayısıyla toplumun değerleri dikkate alınarak müfredat programı hazırlanmalı. Kitaplarda halen dini değerlere tamamıyla zıt olan şeyler var. Allah`ı, ahireti, Kur'an'ı inkâra dayalı metin ve hikâyeler var. İslam ahlakına ve adabına uymayan görseller var."

Toplumun inancına göre yeni müfredat programı düzenlenmediği taktirde 28 Şubat ruhunun süreceğine dikkat çeken Doyar, "Ne zaman ki dini değerler dikkate alındı ve buna göre kitapların içeriği düzenlendi, göre müfredat programları hazırlandı ve uygulamaya kondu, o zaman diyebiliriz ki 28 Şubat ruhu öldü. Bunlar olmadığı müddetçe bu tahribatlar devam ediyor demektir ve devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Karma eğitim uygulamasına da değinen Doyar, "Bugün, karma eğitim uygulaması toplumumuza uymuyor. Bu toplum, Müslüman bir toplumdur. Bu nedenle karma eğitimden vazgeçilmesi lazımdır. Bizim beklentimiz de toplumun beklentisi de bu yöndedir." değerlendirmesinde bulundu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir