• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Küçük Hafızlara İcazet Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Şehitkamil Müftülüğü`nün hazırlamış olduğu hafızlık icazet programı bugün saat 10:00`da başladı. Salon program öncesinde doldu. Ayakta kalan ve salona giremeyen bayanlar programı, başka bir salonda sinevizyonla izlemek zorunda kaldı. Program Halil İbrahim Kocaoğlu`nun okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Gülsüm Eruslu hafızlık kursunun tanıtım slayt gösterisiyle devam etti.
 
Kürsüye gelen Prof.Dr. Ali Bakkal, "Kur`an-ı Kerim Allah`ın vahyidir. Bizim için nurdur. Kur`an-ı Kerim`in bozulmadan değişmeden gelmesi hafızlık yoluyla olmuştur. Gerçek hafız gerçek yazı ile değişmeden ilk gün ki gibi taptaze olarak günümüze gelmiştir. Alimler peygamberlerin varisleridir. Kur`an-ı Kerim`i ilk hıfz eden peygamberimizdir. Sonra ümmeti hıfz etmiştir. Bunun değeri bilinmeli belki hafızlığı kendi isteğimizle belki birilerinin yönlendirilmesiyle yapmış olabiliriz. İstemeden kerhen yapmış olabiliriz. Önemli olan her nasıl kazanılmış ise onu zayi etmeli diyen Allah daha çok hafız yetiştirmeyi nasip etsin." diyerek sözlerine son verdi.
 
Program Şehitkâmil müftüsünün yaptığı kısa konuşmayla devam etti. Müftü Sabri Kütükçü, "Ya-Sin suresindeki Habib-i Neccar olayı çok ibretli. Hani kavmi kendine eziyet yaptığı zaman bana ne oluyor ki, rabbimin sevdiği bir kul olmayayım. Hâlbuki hepimiz döndürülüp onun huzuruna gönderileceksiniz diyen Habib-i Necar şehit edilince keşke kavmin görseydi bana verilen nimetleri hafızlara da Allah birçok nimet verecek cennet tacı giydirilecek 10 kişi şefaat hakkı verecek… Şuan Şehitkamil ilçemizde 61 Kuran kursumuz 100`e yakın görevli hocamız 3.000`e yakın öğrencimiz var. İnşallah rabbim bunların sayısını çoğaltır." dedi.
 
Programın ilerleyen saatlerinde din hizmetleri uzmanı Emine Coşkun hafızlığın önemine dair kısa bir konuşma yaptı. Kısaca konuşmasında Coşkun "Kur`an-ı Kerim nazil olduğu andan itibaren ezberlenen ve rabbimizin kendi koruması altına aldığı yüce kitabımızdır. Kur`an-ı Kerim ümmi bir peygambere gelmiştir ve yine ilk ezberleyen peygamberimiz Hz. Muhammed`dir (s.a.s)" dedi.
 
Program Mehmet Emin Ay`ın seslendirdiği Beyaz Dilekçe ilahisi eşliğinde şükür secdesi gösterimiyle devam etti.
Öğrenciler Rabia Ceren Kalenciler, Fatma Akbulut, Nesrin Tok, Şeyma Karakan, Döne Bilen, Hatice Yıldırım, Şeyma Yaşar, Tülay Demirkıran, Elif Karabacak, Süheyla Günay ve Zeynep Güçyüce`ye hocaları Hüsne Demir ve Sariye Yokuş taçlarını taktı. Daha sonra hafızlara değişik hediyeler verilerek hatim duasının okunmasıyla program son buldu.
 
Ökkeş Korkmaz - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33257.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33253.jpg
 
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33258.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir