• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
`Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kur`an Nesli Platformundan yapılan açıklamada Türkiye genelinde Platforma üye derneklerde her ay kadın ve erkeklerin ayrı kategoride yarışacağı Kur`an`la ilgili bir sınav yapılacağı duyuruldu.
 
Platformdan yapılan açıklamada, "Apaçık belgelerle hak ile batılı ayıran müminler için hidayet rehberi ve rahmet olarak indirilen yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim`in yüce mesajını her tarafa yaymak ve yaşatmak, Kur`an Nesli olarak en önemli ve birinci görevimizdir" denildi.

Bu amaçla yola koyulduklarını ve bu mukaddes görevi ancak onu anlayarak yerine getirebilineceği belirtilen açıklamada, "Kur`an`ı anlamanın yolu okumak ve araştırmaktan geçer. Bunu başarmak için `sınavla teşvik` metodunu sık sık kullanmak önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu cümleden hareketle platform olarak `Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav` ismiyle Kur`an`ın başından başlayarak her ay iki cüzden sınav yapma programını başlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, "Kur`an ikliminde her aya bir sınav" adıyla önümüzdeki aydan itibaren her ay bir sınav yapılacağı ve sınavı gerçekleştirecek her merkezin dereceye girecek yarışmacılara kitap hediye edeceği ve bu sınav vesilesi ile okumaya teşvik etmenin amaçlandığı kaydedildi.
 
Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir