• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Türkiye Geneli `Kutlu Doğum` Hazırlıklarına Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Batman ve Diyarbakır`da düzenledikleri dev kutlu doğum etkinlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Peygamber Sevdalıları Platformu, 2012 Kutlu Doğum hazırlıklarına start verdi. Hazırlıklarla ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av Abdulgani Orhan, İlke Haber Ajansına konuştu.
 
İlk Hazırlık Toplantısı Pazar Günü Yapılacak
Allah`ın kulu ve elçisi, İki cihan güneşi, gözlerimizin nuru sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa`nın (SAV) kutlu doğumu münasebetiyle Türkiye genelinde her yıl düzenledikleri kutlu doğum etkinliklerin hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Orhan, 19 Şubat Pazar günü platform koordinatörleriyle ilk hazırlık toplantısını yapacaklarını söyledi.
 
Ödüllü Siyer Yarışması Düzenlenecek
Orhan, "Platformun koordinatörleriyle yapacağımız toplantıda Türkiye geneli etkinlik takvimini belirleyeceğiz. Ayrıca Türkiye geneli ödüllü siyer yarışması düzenleyeceğiz. Yarışmamız iki kategoriden oluşacaktır. İlköğretim düzeyindeki yarışmacılar için 15 yaş altı kategorisi olarak ve Lise, Üniversite düzeyindeki yarışmacılar için 15 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategorilerde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tabi bunların kaynak kitapları da ayrı olacak. Kaynak kitapları da bir süre sonra açıklayacağız" dedi.
 
Amacımız Kurtuluş Önderinin Hayatını Öğretmek
Yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının kutlu doğum ayı münasebetiyle Hz. Muhammed`in (SAV) hayatının öğrenilmesine teşvik etmek olduğunu belirten Orhan sözlerine şöyle devam etti; "Tarihten bugüne insanlık alemi bir kurtuluş önderine ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde de Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını öğrenmek ve yaşamımızı o kutlu Peygamberin yaşamıyla süslendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Biz de Peygamber sevdalıları platformu olarak kutlu doğum ayı münasebetiyle âlemlere rahmet olarak gönderilen, kurtuluş önderi Hz. Muhammed`in (SAV) hayatını daha iyi öğrenip hayatımıza tasdik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun bulmaktayız."
 
Etkinlik Tarihleri Kamuoyuyla Paylaşacak
Hem etkinlik takvimi hem de siyer yarışmasının tarihlerinin yapılacak olan toplantının ardından netlik kazanacağını ve tarihleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Orhan, yapılacak etkinliklere katılarak destek verenlere şimdiden teşekkür etti.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir