• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Peygamberi örnek alan etrafına kandil misali ışık verir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için yapılan hazırlıklar ve başvurular hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, bu yıl kentte 10 binin üzerinde bir başvuru beklediklerini dile getirdi. 

Sınava her geçen yıl katılımın oranının artığına dikkat çeken Karabulak, "Türkiye 2016 yılında ciddi anlamda siyasi olarak birçok krize sürüklendi, birçok sorun ve sıkıntılar yaşandı. Özellikle bölge olarak bu sıkıntıları daha çok hissettik. Gerek çukur siyaseti olsun, gerek bölgedeki sınır komşu ülkeler olsun yaşadığımız bunca sıkıntıya rağmen, bu bölge halkının Peygambere (sav) olan sevgisi ve kat be kat artıyor. O'na yöneliyor, bu da bizi şevklendiriyor. Özellikle genç neslin bu konuda teveccühün olması bize ayrı bir mutluluk veriyor.” dedi.

Bu yıl düzenlenecek olan Siyer Sınavı için yaptıkları çalışmalardan söz eden Karabulak, 10 bini üzerinde kayıt almayı beklediklerini söyledi.

Siyer Sınavı'da davet kapsamında 2 bin tane afiş ve 10 bin tanede  el ilanı bastırdıklarını aktaran Karabulak, "Şehrin çeşitli noktalarında afişleri astık ve bastırdığımız el ilanlarımızı dağıttık. Okul ziyaretlerimiz oluyor. Okul ziyaretlerimizde idareyi, öğretmenlerimizi ziyaret ediyoruz. Gerekli malumatı verdikten sonra kayıtları alıyoruz. Çalışmalarımız genel olarak bu şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Birinci ve ikinci kategorideki katılımın yüksek olması bizi memnun etti”

Sınava başvuruda, birinci ve ikinci kategori yaş gruplarının çoğunlukta olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Karabulak, “Yarışmamız 4 kategoriden oluşuyor. Bunlardan birinci ve ikinci kategoriler, 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfa kadar, üçüncü kategoride lise düzeyinde 9’dan 12’nci sınıflara kadar, 4’üncü kategoride ise 18 yaş ve üstünü kapsıyor. Özellikle birinci ve ikinci kategorideki katılımın yüksek olması bizi memnun etti. Gençler kısmının özellikle ortaokul ve lise kısmının bu konuda çok ciddi anlamda teveccühünü gördük. Gelen kitaplarının yarısı bu kısma aittir. Van’da merkez ilçeler dâhil olmak üzere 13 ilçede sınava dönük çalışmalarımız olacaktır. Bu ilçelerin tamamı olmasa bile büyük çoğunluğunda inşallah sınav yapılacaktır.” diye konuştu.

“Peygamberi örnek alan etrafına kandil misali ışık verir”

Peygamberi (sav) örnek alan ve rehber edinen bir neslin, kandil misali etrafında bulunan insanlara ışık verdiğini vurgulayan Karabulak, platform olarak amaçlarının Allah Resulü’nün (sav) önderliğinde ve örnekliğinde bir nesli inşa etmek olduğunu ifade etti.

Karabulak, "Peygamberden (sav) uzak olan bir neslin ne kadar vahşileştiğini, ne kadar gaddarlaştığını, ne kadar tahammülsüz olduğunu gördük. Peygamberden ve onun hayat bahşeden ırmağından bir nebze de olsa beslenen bir insanın kesinlikle böyle şeylere tevessül edeceğini düşünmüyoruz. Tam tersine O’nu (sav) örnek alan etrafına kandil misali ışık vereceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sınava başvurmak isteyenlere ilişkin bilgi veren Karabulak, “Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl 6’ncı sınavını tertipleyecektir. Platforma üye olan derneklerden yarışmaya katılmak isteyen kardeşlerimiz direkt kendileri kayıt yapabilir. Kayıt yaptırmak isteyenler peygambersevdalilari.com ve siyersınavı.com web adresinden normal kayıt yaptırabilirler. Okulda olan kardeşlerimiz herhangi bir idareye ve yahut okuldaki din kültürü öğretmenlerine söyleyebilir." diye belirtti.

"Siyer Sınavı kaybedeni olmayan bir sınavdır." diyen Karabulak, "Rabbim, o Peygamberin (sav) örnekliğini eğer anlamayı nasip ettiyse ondan bir nebze de olsun bir şeye alınmışsa biz Müslümanlar için en büyük kazanç o olur. Bununla beraber maddi olarak hediyelerimiz de var. 28 umre ödülümüz var, toplamda bin bir tane ödülümüz olacaktır. İnşallah ilçeler de dâhil sınav yapmayı düşünüyoruz. 29 Ocak saat 10.30’da da sınavımızı icra edeceğiz.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir