• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
Çocuklar toplu halde Siyer Sınavı`na hazırlanıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek olan umre ödüllü Siyer Sınavı'na bazı çocuklar hep birlikte hazırlanıyorlar. Sınava hazırlanan çocuklar duygularını dile getirerek, her yıl sınavı heyecanla beklediklerini söylediler.

28 umre ödülü ve bin bir çeşit hediyelerin verileceği Peygamber Sevdalıları Platformunca bu yıl ‘O`nu Oku, O`nu Yaşa` sloganıyla 6'ncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı hazırlıkları sürerken, sınava girecek adaylarda yoğun bir çalışma içerisine girmiş durumda.

Batman`da da bir grup çocuk, haftanın iki günü bir araya gelerek Siyer Sınavı'na hep birlikte hazırlanarak, şimdiden sınav heyecanını yaşıyor.

Mustazaflar Cemiyetinde bir araya gelerek Siyer Sınavı'na hazırlandıklarını söyleyen Mustazaflar Cemiyeti üyesi Aydın Solmaz, çocuklara sınav öncesi yardımcı olduklarını söyledi.

Sınav vesilesiyle çocukların Hz. Muhammed`in (sav) hayatını okuduklarını belirten Solmaz, küçük yaşta hem peygamberin hayatını öğrendiklerini hem de kitap okuma alışkanlığını kazandıklarını ifade etti.

“Çocuklar Hz. Muhammed`i (sav) öğreniyorlar”

Solmaz, “Yakın zamanda Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı var. Hepimiz bunun heyecanını yaşıyoruz. Buna binaen hepimiz bir hazırlık içerisindeyiz. Aileler buraya çocuklarını getiriyorlar ve burada Peygamber Efendimizin hayatını beraber okuyoruz. Birçok sefer de burada deneme sınavları yapıyoruz. Çocuklarımızın başarılı olmasını temenni ediyoruz. Aslında sınav bahane, en önemli olan şey burada çocuklar Hz. Muhammed`i (sav) öğreniyorlar. Peygamberimizin hayatını öğrenmelerine vesile olan çocukların ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Arkadaşlarımızla burada Peygamberimizin hayatını okuyoruz”

Kendisi gibi tüm aile ferdinin de Siyer Sınavı'na katıldığını dile getiren Muhammed Uyğur, “Peygamber Sevdalıları Platformunun Siyer Sınavı etkinliğine katıldım. Bu kitap çok güzel, içinde Hz. Muhammed`in tüm hayatı geçiyor, çok memnunum. Arkadaşlarımızla burada buluşup, bu kitabı okuyoruz.” dedi.

“Güzel bir kitaptır, herkese tavsiye ederim”

Siyer Sınavı'na katılmanın heyecanını yaşadığını belirten lise birinci sınıf öğrencisi Muhammed Akif Yükselten, “Peygamber Sevdalıları Platformunun Siyer Sınavı'na kaydoldum. Bu kitapta Peygamber Efendimizin bilmediğimiz tüm hayatı bulunuyor. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Hafta da iki gün arkadaşlarımla buluşup Peygamber Efendimizin hayatını okuyoruz. Güzel bir kitaptır, herkese tavsiye ederim.” diye konuştu.

“Peygamberimizin hayatını okuyup, öğreniyoruz”

Duygularını paylaşan bir diğer çocuk Muhammed Harun Altun ise şunları söyledi: “Siyer Sınavı'na kaydoldum, çok güzel bir kitaptır. Tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Peygamberimizin hayatını okuyup, öğreniyorum. Haftada iki gün toplanıp arkadaşlarımızla Peygamberimizin hayatını okuyup, öğreniyoruz.”

29 Ocak tarihinde yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na başvurular devam ediyor. Platform yetkilileri, sınav başvuruların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirttiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir