• DOLAR 32.204
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2503.706
  • ...
Bingöl`de Mevlid Kandili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Doğum zamanı anlamına gelen "Mevlid" gecesi, İslam âleminde Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Mevlid Kandili dolayısıyla camilere akın eden Müslümanlar, rahmet gecesini ibadet ve dualarla idrak etti. Yatsı Namazını müteakip başta Ulucami olmak üzere tüm camilerde Mevlid-i Şerif okundu.

Yediden yetmişe bütün müminler ellerini semaya açarak Peygamberimizden şefaat, Allah-ü tealadan af ve mağfiret diledi. Mübarek geceyi en güzel şekilde idrak etmek isteyenler, bol bol namaz kılıp dua ettiler. Kandil sonrasında mevlide katılanlara gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu.

Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan İl Müftüsü Mecit Can, "Peygamberimiz Hz. Muhammed` in öğretisini ve örnek hayatını daha iyi yaşamak ve yaşatmak, sevgililer sevgilisi Peygamberimizi anmak ve özellikle genç nesillerimize tanıtmak için bizlere önemli fırsatlar sunan Mevlit Kandilini bir kez daha idrak ettik. Hz. Peygamberin getirdiği mesajı anlama yönünde yoğun bir tefekkür içerisine girmek İslam dünyasının daha iyi bir geleceğe yürüyebilmesi noktasında ferdi sorumluluğumuzun ne olduğunun hesabını yapmak bizlere önemli sevap kazandıracak kanaatindeyim" dedi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32798.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32797.jpg

 

 

Nihat kanat -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir