• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Bombalı saldırılar Bitlis`te protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te faaliyet yürütün STK`lar, son günlerde PKK`nin düzenlediği bombalı saldırılara karşı protesto gösterisi düzenledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği protestoda konuşmacılar birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Gökmeydan Miting Alanı`nda düzenlenen protesto gösterisine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kanaat önderleri, STK temsilcileri, bazı siyasi parti temsilciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gösteride, sık sık tekbirler getirilirken, PKK aleyhine sloganlar atıldı.

STK`lar adına konuşan Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimin ardından, İstanbul, Kayseri başta olmak üzere farklı yerlerde yapılan bombalı saldırılara dikkat çekerek yapılan saldırıları lanetlediklerini belirtti.

Platforma çağrılan kanaat önderleri adına konuşan Tatvan Saadet Cami İmam Hatibi Mesut Dağdağan ise ülkeyi kaosa çevirmek isteyen emperyalist güçlerin oyunlarına karşı hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, soğuk havaya rağmen mitinge katılan herkese teşekkür etti.

Çınar, Türkiye`nin büyük bir saldırı altında olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “İslam devletleri, milletleri perişan olmuş durumda. Yeryüzünde ayakta kalabilmiş tek İslam ülkesi Türkiye`dir.  Egemenlerin kontrolünden çıkmaya başladığı için, emperyalistlerin, dünyanın mafyasının, kitlesel katliamlar yapan bir cinayet örgütü gibi olan, Mehmet Akif`in tek dişi canavar dediği, kahpe dediği, vahşet dediği, bize medeniyet edebiyatı yapan bu egemenlerin tamamının emirlerinden çıktığı için, bütün İslam ümmeti adına dik durduğu için, topyekûn saldırı altındayız.  Çanakkale`ye o gün gelen herkes, aynı emperyalistler, aynı zalimler, aynı gaspçılar, aynı dünyanın mafyası, fitneciler, Allah`ın lanetlediği bu devletler, bugün hepsi bir olmuş Suriye`de, Irak`ta kıyımıza yanaşmışlar, aynı hedef ve amaçla teknolojilerini de biraz geliştirerek, ülkemize saldırmış durumdalar.” dedi.

Yapılan duanın ardında on binlerce vatandaş, miting alanından Çarşı merkezine doğru tekbirler eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından, kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. (Şükrü Tontaş- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir