• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Çavuşoğlu`ndan Moskova`daki zirveye ilişkin açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuşmasına Andrey Karlov'a yönelik suikasti hatırlatarak ve "Hükümetim ve milletim adına taziyelerimi iletmek istiyorum ve bir kere daha bu hain alçak terör saldırısını kınıyorum" diyerek başlayan Çavuşoğlu zirve ile ilgili şunları söyledi:

"İlk defa bu formatta bir araya geldik. Bu bile başlı başına önemli bir husus. Halkın düzenli ve kesintisiz tahliyesi ve siyasi çözüm hususlarını ele aldık. Doğu Halep'ten 37 bin 500 kişinin tahliyesi sağlandı.  Rusyanın çabasından dolayı teşekkür ediyoruz. Suriye'de kalıcı çözüm tek yol, bunun için çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes ülke geneline yayılmalı.Ateşkesin tüm Suriye geneline yayılmasından bahsediyoruz. Burada terör örgütlerini, DEAŞ'ı, El Nusra'yı saymıyoruz, onlarla mücadelemiz devam edecek. Ama rejim, muhalifler, bir de dışardan gelen gruplar var. Hizbullah var, başka gruplar var. Dolayısıyla tüm bu gruplara bu yardımların kesilmesi lazım."

LAVROV'DAN AÇIKLAMA

Lavrov, "Türkiye-Rusya-İran işbirliği, Doğu Halep'ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladı. Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşününüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi" dedi.

ZARİF'TEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye ve Rusya ile birlikte Suriye'de çözüm sürecini başlattıklarını açıkladı. Zarif, Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'de siyasi bir çözüm bulmak için yeni bir süreç başlattığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir