• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt`te vatandaşlar Palyatif Bakım Servisi`nden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yararlandığı Palyatif Bakım Servisi

Palyatif Bakım Servisi'nin 6 yataklı olduğunu ve bu serviste doktor, hemşire, psikolog, fizik tedavi uzmanı ile diyetisyenin görev yaptığını belirten Hastane Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan “Hastalara, hastalığıyla ilgili nasıl başa çıkılması, yakınlarına ise son günlerinde nasıl davranılması gerektiği anlatılıyor. Ayrıca sosyal hizmet uzmanımız da hem ailevi hem de maddi sorunların aşılmasına yardımcı oluyor.” diye konuştu.

Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastalar ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerinin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesine yönelik bir yaklaşım olduğunu belirten Dr. Aslan, Palyatif Bakım Servisi ile birlikte, ‘Hasta için yapabileceğimiz bir şey yok, alın eve götürün` anlayışı sona ermiş olup, ‘Sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var` anlayışının benimsendiğini sözlerine ekledi.

Merkezde kalan hasta yakınlarından Elif Özdemir, polyatif bakım merkezinde babasının yattığını söyleyerek, “Gösterilen ilgiden çok mutluyuz. Böyle bir bakım merkezinin olması ve hasta ile yakınlarının moralinin sürekli yüksek tutulması çok güzel.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir