• DOLAR 32.236
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2459.281
  • ...
KDSS hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, bu yıl 6`ncısı düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için hazırlıklara başladı.

Platformun Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, 29 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek sınava hazırlık kapsamında 10 bin el ilanı ve 2 bin afiş bastırdıklarını söyledi.

Karabulak, “Peygamber Efendimizi hayatımızın her alanına alacak çalışmalar yapma gayretindeyiz. Siyer sınavı buna örnektir. Amacımız, insanlara Peygamberimizi doğru bir şekilde tanıtmaktır. Sınav için ilk olarak resmi boyuttaki çalışmalarımızı yaptık. Van sınırları içerisinde tanıtımın yapılması, afişlerin asılması gibi çalışmalar için izin aldık. İnşallah talepler doğrultusunda okul da isteyeceğiz.” dedi.

Siyer sınavının tanıtımı amacıyla gazete ve radyolara reklam verdiklerini ifade eden Karabulak, sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız kapsamında okullara, şehrin bazı noktalarına asılması ve dağıtılması için 10 bin tane el ilanı, 2 bin tane afiş bastırdık. Ayrıca radyo ve gazetelerde reklam verdik. Platforma bağlı derneklerimizde bireysel olarak çalışmalarımız var. 29 Kasım itibariyle başvuruları almaya başlamıştık. Nasipse 14 Ocak`a kadar devam edecek. 29 Ocak Pazar günü ise sınavımızı gerçekleştireceğiz.”

 “Katılımın yüksek olacağına inanıyoruz”

Her yıl katılımın bir önceki yıla oranla arttığına değinen Karabulak, “Toplumun büyük bir kesimi Peygamberimiz ile ilgili çalışmalara iştirak ediyor. Bu bizi gerçekten sevindiriyor. Öğrencilerimizin bu konuda teveccühünü görünce daha çok seviniyoruz. Bizler katılımın yüksek olacağına inanıyoruz. Geçen yıl 4 binin üzerinde kayıt vardı. İnşallah bu yıl 8 bine yakın hedefimiz var. Bu kapsamda Van geneli için 7 bin 500 kitap istedik. Allah`ın izniyle bu sayıyı aşacağız.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir