• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Neçirvan Barzani: PKK Şengal`den çıksın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan`ı Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK`nin Şengal`deki varlığının bölgede istikrarsızlığa sebep olduğunu belirterek buradan çıkması gerektiğini söyledi. Benzer bir açıklama ABD Dışişleri Bakanlığından da geldi.

Irak Kürdistan`ı Başbakanı Neçirvan Barzani, Duhok Amerikan Üniversitesi`nin düzenlediği Bağımsızlık Sonrası Kürdistan Konferansı`ndaki panelde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, PKK`nin Şengal`deki varlığına değinen Barzani, PKK`nin buradan çıkması gerektiğini söyleyerek, “Bugün PKK`nin Şengal`deki varlığı bölgede istikrarsızlığa neden oluyor. Şengal`in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK`nin oradaki varlığıdır, bu da bir gerçektir. Çünkü halk geleceğinden emin değil, bu yüzden dönmüyor. PKK`nin şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor. Nasıl yönetileceklerine Şengal halkının kendisi karar vermeli. Şengal`e müdahale eden güçler orada kalmamalı. Bize göre PKK`nin Şengal`de kalmasına gerek yok. Bölgeden çıkmalıdırlar.”

Benzer bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanlığından geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “PKK'nin Şengal'de herhangi bir rol oynamaması lazım.” ifadelerini kullandı.

PKK`nin uzantısı PYD`nin kontrölü altında bulunan Suriye Kürdistanı`ndaki gelişmeleri değerlendiren Barzani, “Onların içişlerine karışmıyoruz. Milletimizin, Batı Kürdistan`da ve sınırları içinde yaşadığı ülkelerde haklarını elde etmesini istiyoruz. Şu an o bölgeyi yöneten iktidar, tam anlamıyla diktatördür. Orada milletimize yaptıklarını, emin olun Beşar Esad bile yapmadı. Ne bir siyasi partiye izin veriyorlar, ne halka. İnsanları hapse atıyorlar. PKK Rojava Kürtlerinin şahsında meşruiyet kazanmak istiyor. Bırakın meşruiyet kazanmayı, orada milletimizin gelecekte elde edilebileceği kazanımları da PKK, yanlış siyasetiyle ortadan kaldırıyor.” diye belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir