• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gümüşhane`de `Namazla Dirilen Gençlik`  konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan İhya ve İmar Gençlik Kulübü tarafından ‘Namazla Dirilen Genç` konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş katıldı. Namazın İslam`daki önemine değinen Göktaş, namazın İslam âleminde bir baraj olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın sunuculuğunu Mesut Özmen`in yaptı.

Ömer Faruk Kaya`nın Kur`an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan  Kulüp Başkan Yardımcısı Yusuf Bingöl, faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Amaçlarının dindar, ahlaklı, kendisi ve toplumla barışık bir gençliğin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Bingöl, “ İhya ve İmar Gençlik Kulübü olarak daha önce ‘Rahmet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed` temalı kutlu doğum ve Hz. Yusuf`un ibret dolu kıssasını konu alan ‘Yusuf`un Üç Gömleği` konferanslarını düzenlemiştik. Amacımız dindar, ahlaklı, kendisi ve toplumla barışık bir gençliğin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Bizler Kur`an ve sünneti düstur edinerek çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Bu çalışmalarımızda sunduğunuz katkılarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize şükranlarımızı sunar, bu konuda da sizden dua talep etmekteyiz. Gayret bizden, başarı Allah`tandır.” dedi.

Bilgilendirme konuşmasından sonra izletilen kısa bir sinevizyondan sonra konuşmasını yapmak üzere İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş mikrofona geçti.

Konuşmasında Peygamberlerin insanları Allah`a davet ederken ilk olarak ibadet etmelerini istediklerini vurgulayan Göktaş, Namazın sıradan bir ibadet olmadığını belirterek, “Çünkü namaz zannedildiği gibi sıradan bir ibadet değildir, namaz her şeydir. Allah bize bükülen bir bel vermişse ona rükû edelim diye, eğer bize alın vermişse ona secde edelim diye vermiştir. Allah bu uzuvlarımızı yaratırken buna göre yaratmıştır. Dolayısıyla namaz hareketlerinden daha anlamlı bir hareket olamaz. Namaz kılanı seyretmek bile ayrı bir zevktir.” ifadelerini kullandı.

‘Namaz adeta serum gibi tüm vitaminleri aynı anda bize vermektedir.`

Kur`an`da emredilen birçok ibadetin namazda birleştiğini aktaran Göktaş, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulunarak,  “Allah (cc), kitabında bize birçok emir vermiştir. O`nun kitabını tilavet etmemizi, tövbe ve istiğfar etmemizi, onu tespih etmemizi, ona dua etmemizi istemiştir. Bunlar ayrı birer ibadettir. İşte tüm bu ibadetler namazla birleştirilmiştir. Namaz adeta serum gibi tüm vitaminleri aynı anda bize vermektedir. O sebepledir ki bir insan namazı terk etti mi, her şeyi terk etmiş olur. Ashabın içerisinde hırsızlık yapan birini, zina eden birini, namuslu kadına iftira ede birini, adam öldüren birini bulabiliriz fakat, ashab içerisinde değil namaz kılmayan bir Müslüman, bir münafık bile bulamayız. Münafıklar namaza kalkarken üşenerek kalkarlar ama yine de kalkarlardı. Namaz İslam âleminde bir barajdır. ‘La İlahe İllallah` kelimesinin pratiğidir. Allah bizleri namaz kılmamız için yaratmıştır. Namazı salt bir emirden dolayı değil, sevdiğimizden ve randıman almak için de kılmalıyız. Çünkü kurtuluş namazı sevmektedir. Randıman almak için de Kur`an`ın kerametine bakmak gerekir. Allah`a huşu ile bağlanan herkes pekâlâ randıman alabilir. Namaz her şeyi ile kendini Allah`a hazırlamaktır. Size namaz kılarken elinizden geldiğince uzatmanızı tavsiye ediyorum. Allah ile beraber olacaksak, onunla rabıtamızı uzun tutmalıyız. Namazın virajlarında savrulmamalıyız. Eğer istersek müthiş derecede namaz kılabiliriz. Namaz kılarken de okuduğumuzu tahayyül etmeliyiz. Okuduğumuz ayetleri gözümüzde canlandırmalıyız. Namazı hayatımızın her alanına nakşetmeliyiz. Namaz sadece bireyden ibaret olan ve sadece bireyleri kurtaran bir ibadet değildir. Namaz eğer doğru anlaşılırsa toplumun ıslahını da beraberinde getirir.” ifadelerini kullandı.

Konferanstan sonra katılımcılara Mehmet Göktaş`ın ‘Namaz Göz aydınlığım` adlı kitabı hediye edildi.  (İLKHA)  














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir