• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
21 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı  resmi internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre Hakkari, Şırnak, Tunceli Diyarbakır ve Irak`ın kuzeyindeki dünkü operasyonlarda 21 PKK`li öldürüldü.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda 3 PKK`nin öldürüldüğü belirtilirken 11 el bombası, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 7 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 1 telsizin ele geçirildiği ifade edildi.

Şırnak merkezde ise 7 PKK`linin öldürüldüğü, bir adet biksi makineli tüfek, 4 dolu kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ile 2 el bombasının ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Muş merkezde, 18 sığınak, 9 mevzi, 3 avcı boy çukuru, 3 deponun belirlenerek, ele geçirilen muhtelif yaşam malzemelerinin yerinde imha edildiği kaydedildi.

Diyarbakır`ın  Lice ilçesinde bir PKK`linin öldürüldüğüne yer verilen açıklamada; bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 34 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bin 150 kilogram kubar esrar ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Tunceli`de Erzurum eyalet sorumlusuyla birlikte 7 PKK`li öldürüldü

Tunceli`nin Pülümür ilçesinde dün düzenlenen operasyona ilişkin ise şu bilgiler yer aldı: “Tunceli / Pülümür`de aralarında sözde Erzurum eyalet sorumlusu İ.T.`nin de bulunduğu, bölücü terör örgütü mensubu yedi terörist ölü olarak silah, mühimmat ve malzemeleri (üç adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Biksi makineli tüfek, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 19 adet el bombası, iki adet tabanca, iki adet tabanca şarjörü, 12 adet M-16 piyade tüfeği. şarjörü, 23 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 426 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1.128 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 352 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 52 adet tabanca fişeği, bir adet el telsizi, bir adet güneş paneli ve bir adet parçalanmış silah üstü termal dürbün) ile birlikte ele geçirilmiştir.”

Açıklamada ayrıca Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesi ile Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 3 PKK`linin öldürüldüğü ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir