• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
“Evimizi yıktılar, canımızı aldılar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde sivillerin yoğun olduğu bölgede bir tonun üzerinde patlayıcı yüklü minibüsün infilak ettirilmesi sonucu 3`ü polis 11 kişi hayatın kaybetti, 300`ün üzerinde kişi de yaralandı.

Saldırıda çevredeki ev, işyeri ve araçlarda büyük çapta hasar oluşurken mağdur vatandaşlar, geceyi yakınlarının yanında geçirdi. Sabahın erken saatlerinde hasar gören ev, işyeri ve araçlarını görmeye gelen mağdurlar, sağlam kalan eşyalarını topladı.

Olayın şokunu halen atlatamadıkları görülen mağdurlar, saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

Tamamen tahrip olmuş olan dairesinin balkonundan seslenen mağdur vatandaş, “Çekin bu rezilliğin çekin. Burnunuz yanmıyor mu? Anamızı ağlattılar. Evimizi yıktılar. Canımızı aldılar. Ocağımızı söndürdüler. Bu ne rezalettir?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Evi hasar gören başka bir kadın ise kendilerini bu hale sokanlara beddua ederek, “Onlar nasıl bizi öksüz bıraktı, Allah da onları bu hale soksun. Ne istiyorlar, hem evimizi yıktılar, hem de talan ettiler, çaldılar, çırptılar. Evimi yıkmışlar, bu da yetmezmiş gibi bazı hırsızlar yağma yapmışlar. Böyle evladı yetiştiren anne babaya yazıklar olsun. Hayırsız evlat bunlar. Çok şükür canımızdan olmadık.” dedi.

Yıkılan evi nedeniyle ağladığı görülen ve artık buralarda kalamayacağını ifade eden bir kadını, annesi, “Sen sağ çıkmışsın o yeter bana.” diyerek teselli etmeye çalıştı.  (M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel- İLKHA)




































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir