• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Peygamber Sevdası Salonlara Yine Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle üniversitesi 2011 Bahar Yılı Etkinlikleri kapsamında `Merhamet Peygamberinden Şefkat ve Hoşgörü Yansıması` konulu konferans verildi. Konferansa, Dicle Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

Konferansa binlerce kişinin katılmasından dolayı konferans salonu dar geldi. Salonun dolması üzerine ikinci bir salon açılarak sinevizyon kuruldu.

 

Dicle Üniversitesi Konferans Merkezi`nde saat 14.30`da başlayan konferansta Doç Dr. Nihat Hatipoğlu, katılımcılarla İslam Peygamberi HZ. Muhammed`in (sav) hayatından duygusal tablolar paylaştı.

 

Yahudi Gencin Son Haykırışı
Müslümanları yakından takip eden bir Yahudi gencin merhamet ve hoşgörü yansımasıyla hayat bulan gencin hidayetine değinen Hatipoğlu, "Medineli bir Yahudi genç Peygamber Efendimizi sürekli uzaktan gözetirdi. Bu genç bir ara ortalıktan kayboldu. Medine sokaklarında görünmeyen bu delikanlıyı Merhamet Peygamberi (sav), sahabelerden sorar. Sahabeler bu gencin akıbetini öğrenerek Resullulah`a (sav), gencin hastalandığını söylerler. Merhamet Peygamberi(sav) bunun üzerine Medine`nin dışında bulunan Yahudi mahallesinde ikamet eden genci ziyaret etme kararı alır.

Sahabeler bunun bir tehlikeyi arz edeceğinden önce bu karara karşı çıkarlar, ama merhamet Peygamberi (sav) genci ziyaret etmede kararlı davranır. İki sahabeyle gencin kapısına gelir, kapıyı çalar ve açılan kapıda gencin Yahudi babası peygamberimizi içeri alır. Yahudi genç Peygamber efendimizi karşısında görünce duygulanır ve ayağa kalkmak ister; ama merhamet Peygamberi (sav) eliyle işaret ederek Yahudi gencin ayağa kalmamasını ister. Gencin elinden tutarak onu Allah`ın birliğine ve Muhammed`in onun elçisi olduğu kutlu davaya davet eder.

Genç Yahudi babasından çekinir. Yahudi gencin gözü babasında gönlü ise merhamet peygamberinde, genç babasından çekinir. Yahudi baba bu duygulu tablo karşısında başını oğluna sallar ve onu destekler. Yahudi genç Hz. Resulullah`ın(sav) elinden sımsıkı tutarak, Allah`tan başka ilah olmadığına Hz. Muhammed`in (sav) onun elçisi olduğunu haykırarak son nefesini verir." şeklinde konuştu.

Konferans yapılan toplu dua ile sona erdi.

Veysi Çetik, Ayetullah Turgut-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20908.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20907.jpg

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir